Επίθεση με αιχμή την οικονομία

Δριμύτατη προσωπική επίθεση εναντίον του Πρωθυπουργού εξαπέλυσε χθες ο κ. Κ. Καραμανλής μετά τη συνεδρίαση των συντονιστών του κόμματός του για την οικονομία.

Ο αρμόδιος συντονιστής κ. Γ. Αλογοσκούφης ενημερώνει τον πρόεδρο του κόμματος και τους συναδέλφους του για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατηγόρησε τον κ. Κ. Σημίτη ότι «επί χρόνια έλεγε ψέματα και παραπλανούσε τον ελληνικό λαό για την κατάσταση της οικονομίας, αφού υποστήριζε ότι οι προϋπολογισμοί είναι πλεονασματικοί ενώ, όπως αποδεικνύεται από τις εκθέσεις της Γιουροστάτ, ήταν πλασματικοί».

Ο κ. Κ. Καραμανλής είπε ακόμη ότι «επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις της Ν.Δ. για την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας» και τόνισε: «Η κυβέρνηση υποστήριξε ότι το δημόσιο χρέος το 2001 ήταν στο 99,6% του ΑΕΠ και μετά την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραδέχθηκε ότι φθάνει το 105% του ΑΕΠ. Εκτιμούμε, καθώς η έρευνα συνεχίζεται, ότι το δημόσιο χρέος θα είναι τελικά ακόμη υψηλότερο». Και κατέληξε λέγοντας: «Πίσω από την εικονική πραγματικότητα που διαμορφώνει η κυβέρνηση με όλες αυτές τις αλχημείες τής δημιουργικής λογιστικής, η αλήθεια είναι ότι η ελληνική οικονομία πολύ απέχει από την πραγματική σύγκλιση. Με τους σημερινούς ρυθμούς θα χρειαστούν 80 χρόνια ώστε να επιτευχθεί ο στόχος. Το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι κατ’ εξοχήν πολιτικό πρόβλήμα. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια άλλη κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση με τόλμη, με πρόγραμμα. Μια κυβέρνηση με όραμα για την Ελλάδα του αύριο. Η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση της Ν.Δ. που θα κάνει πράξη τη διαφάνεια στα δημόσια οικονομικά, που θα προχωρήσει αμέσως σε πλήρη δημοσιονομική απογραφή έτσι ώστε να γνωρίζει ο ελληνικός λαός την αλήθεια για την οικονομία». Νωρίτερα, ο αρμόδιος συντονιστής κ. Γ. Αλογοσκούφης, ενημερώνοντας τον πρόεδρο του κόμματος και τους συναδέλφους του, είχε υποστηρίξει ότι έπεσαν οι μάσκες και έφθασε η ώρα της αλήθειας για την κυβέρνηση του κ. Κ. Σημίτη.

Η κατάσταση της οικονομίας είναι ένα θέμα στο οποίο ο πρόεδρος της Ν.Δ. σχεδιάζει να επικεντρώσει την αντιπολιτευτική του προσπάθεια το προσεχές διάστημα. Και αυτό όχι μόνο γιατί εκτιμά ότι οι επιδόσεις της κυβέρνησης σ’ αυτό τον τομέα ήταν κακές, αλλά κυρίως γιατί, όπως λένε οι συνεργάτες του, «οι πολίτες βιώνουν κάθε μέρα όλο και περισσότερο την κακή πορεία της οικονομίας. Άρα ο αντιπολιτευτικός του λόγος θα βρει ανταπόκριση». Ένα δεύτερο θέμα το οποίο θα αναδείξει ο κ. Κ. Καραμανλής είναι οι χειρισμοί της κυβέρνησης στα προβλήματα των αγροτών. «Το μήνυμα που έστειλαν οι αγρότες στην κυβέρνηση ήταν εκκωφαντικό και εμείς θα το αναδείξουμε», επισημαίνει κορυφαίο στέλεχος της Ν.Δ.

Απαντώντας ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Ν. Χριστοδουλάκης στον κ. Κ. Καραμανλή τόνισε ότι «η Ν.Δ. εξακολουθεί να καταφεύγει στην πάγια τακτική τής υποβάθμισης της εικόνας της Ελλάδας στον διεθνή χώρο». Και πρόσθεσε: «Αυτό το υποκατάστατο πολιτικής που ασκεί η Ν.Δ. δεν πλήττει την κυβέρνηση, αλλά αδικεί τις προσπάθειες των Ελλήνων».

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “