Ζήτησε ανακωχή

«Σταματήστε τις διαρροές και δουλέψτε». Το μήνυμα αυτό φέρεται να στέλνει ο πρόεδρος της Ν.Δ. – όπως λένε οι συνομιλητές του – στα επιτελικά στελέχη του.

Διαρροές, τέρμα. Αυτό είναι το μήνυμα του Κ. Καραμανλή προς τους τρεις συνεργάτες του που τον περιστοιχίζουν
Και αυτό γιατί από την επομένη των εκλογών έχουν αποδυθεί σε έναν πόλεμο φθοράς ο ένας εναντίον του άλλου με στόχο να διαμορφώσουν μέσα από τον Τύπο μια «εικονική» πραγματικότητα για τις ανεβασμένες και πεσμένες «μετοχές» του κάθε μέλους της ηγετικής ομάδας.

Οι πρωταγωνιστές αυτής της νέας μάχης, που διεξάγεται με κανόνες χρηματιστηρίου εδώ και 15 ημέρες στο περιβάλλον του κ. Κ. Καραμανλή, είναι οι κ.κ. Γ. Σουφλιάς, Ε. Μεϊμαράκης και Θ. Ρουσόπουλος, οι κ.κ. Δ. Σιούφας και Π. Παυλόπουλος – προς τον παρόν τουλάχιστον – έχουν κρατηθεί έξω από το παιχνίδι.

Έτσι τη μια μέρα, σύμφωνα με τις διαρροές, οι κ.κ. Γ. Σουφλιάς και Θ. Ρουσόπουλος – οι οποίοι επίσης σύμφωνα με φήμες της Ρηγίλλης – από ορκισμένοι εχθροί έγιναν τώρα φίλοι, έχουν κερδίσει πόντους, ενώ ο νέος εσωκομματικός τους εχθρός, που είναι ο κ. Ε. Μεϊμαράκης, βρίσκεται στο «ψυγείο» του προέδρου της Ν.Δ. εξαιτίας των λαθεμένων – όπως λένε – «προεκλογικών και μετεκλογικών του χειρισμών».

Την άλλη μέρα – σύμφωνα με άλλες διαρροές – ο κ. Ε. Μεϊμαράκης δεν βρίσκεται σε δυσμένεια, αλλά αντιθέτως συνεχίζει να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του προέδρου.

Μάλιστα, στη συνάντηση που είχαν την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Κ. Καραμανλής όχι απλώς δεν του έκανε δριμύτατες παρατηρήσεις για τις δημόσιες αιχμές του εναντίον των κ.κ. Γ. Σουφλιά και Θ. Ρουσόπουλου αλλά του ανέθεσε και νέα σημαντική αποστολή. Αυτή είναι να χειριστεί εν λευκώ τις διαδικασίες για την εκλογή των κορυφαίων οργάνων της Αυτοδιοίκησης. Μια αποστολή την οποία θα χειριστεί για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ ο κ. Κ. Λαλιώτης.

Το περασμένο Σάββατο ο κ. Ε. Μεϊμαράκης συναντήθηκε και πάλι με τον κ. Κ. Καραμανλή και συνεργάστηκαν μέσα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα.

Άγνωσται αι βουλαί…

Κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. και στενοί συνεργάτες του κ. Κ. Καραμανλή που γνωρίζουν καλά τον τρόπο που σκέφτεται και λειτουργεί ο πρόεδρος τονίζουν με έμφαση ότι κανείς εκ των κ.κ. Γ. Σουφλιά, Ε. Μεϊμαράκη και Θ. Ρουσόπουλου δεν γνωρίζει αυτή την ώρα τις πραγματικές προθέσεις του προέδρου του κόμματος. «Με την έννοια που οι ίδιοι θεωρούν την αναβάθμιση και την υποβάθμιση κανείς από τους τρεις ούτε αναβαθμίστηκε ούτε υποβαθμίστηκε, καθώς ο πρόεδρος συνεχίζει να συμπεριφέρεται μετεκλογικά σε όλους τους συνεργάτες του όπως συμπεριφερόταν και προεκλογικά», λέει χαρακτηριστικά στέλεχος της Ρηγίλλης. Και προσθέτει:

«Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Κ. Καραμανλής είναι πολύ προβληματισμένος διότι σε αυτή τη δύσκολη εκλογική αναμέτρηση είχε την ευκαιρία να μετρήσει όλους τους συνεργάτες του και να βγάλει τα συμπεράσματά του για τις αδυναμίες τους. Και δείχνει να έχει να καταλήξει ότι η ηγετική ομάδα έχει σημαντικές αδυναμίες».

Αλλαγή ρόλων

Τα ίδια στελέχη εκτιμούν ότι αυτή την ώρα ο πρόεδρος του κόμματος δεν θα προβεί σε καμία βεβιασμένη κίνηση η οποία θα αλλάξει το καθεστώς στο επιτελείο του, θεωρούν βέβαιο όμως ότι σταδιακά θα προχωρήσει αθόρυβα σε αναδιάταξη αρμοδιοτήτων. «Στις εθνικές εκλογές, εκτός απροόπτου, θα υπάρχουν μαζί με άλλους και οι σημερινοί συνεργάτες του κ. Κ. Καραμανλή στο επιτελείο της Ρηγίλλης. Όχι όμως στους ίδιους ρόλους», λέει βουλευτής, οι εκτιμήσεις του οποίου συνήθως επιβεβαιώνονται.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “