Στο «ψυγείο» ο Μεϊμαράκης

Βρήκαν τη λύση στη Ν.Δ. για την αντιμετώπιση των πολιτικών και επικοινωνιακών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το κόμμα. Και η λύση ονομάζεται… ΟΠΑ. Είναι η Ομάδα Πολιτικής Ανάλυσης την οποία ίδρυσε ο πρόεδρος του κόμματος πριν από ένα χρόνο, με τη συμμετοχή των περισσοτέρων κορυφαίων στελεχών, και έκτοτε την ξέχασε.

Καραμανλής – Ρουσόπουλος. Η λύση που πρόκρινε ο πρόεδρος της Ν.Δ. ουσιαστικά αποτελεί μια νίκη των κ.κ. Γ. Σουφλιά και Θ. Ρουσόπουλου έναντι του εσωκομματικού αντιπάλου τους κ. Ε. Μεϊμαράκη
Στην καλύτερη των περιπτώσεων την συγκαλούσε μια φορά τον μήνα – προεκλογικά πέρασαν 40 ημέρες για να συγκληθεί.

Τώρα ο κ. Κ. Καραμανλής αποφάσισε να αναβαθμίσει και να ενισχύσει αυτό το ξεχασμένο όργανο. Εφεξής, θα συνεδριάζει μία έως δύο φορές την εβδομάδα, ενώ θα προστεθούν και νέα μέλη με επικρατέστερο τον κ. Γ. Βουλγαράκη και πιθανούς τους κ.κ. Α. Σπηλιωτόπουλο και Π. Παναγιωτόπουλο. Έτσι το νέο πολυμελές όργανο – σήμερα είναι 11 και αναμένεται να γίνουν 14 – θα αναλάβει να καλύψει τα κενά επικοινωνίας και τις αδυναμίες στρατηγικής που το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας καθημερινά επισημαίνει και ο πρόεδρος του κόμματος δείχνει να αποδέχεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν από τη Ρηγίλλης η λύση αυτή που πρόκρινε ο κ. Κ. Καραμανλής ουσιαστικά αποτελεί μια νίκη των κ.κ. Γ. Σουφλιά και Θ. Ρουσόπουλου έναντι του εσωκομματικού αντιπάλου τους κ. Ε. Μεϊμαράκη. Και αυτό γιατί ο κ. Μεϊμαράκης είχε την άποψη ότι πρέπει να συγκροτηθεί μια νέα Γραμματεία Ενημέρωσης η οποία θα έπαιρνε σημαντικές αρμοδιότητες από τον Πολιτικό Σχεδιασμό και το Γραφείο Τύπου. Μια πρόταση την οποία οι κ.κ. Γ. Σουφλιάς και Θ. Ρουσόπουλος κατάφεραν να μπει προς το παρόν στις ελληνικές καλένδες διότι «αν ο κ. Κ. Καραμανλής την υιοθετούσε αυτό θα σήμαινε ότι περιορίζει δραστικά τις αρμοδιότητές τους και το χειρότερο ότι τους τιμωρεί ως υπαίτιους για τα προεκλογικά λάθη και την ήττα στην Υπερνομαρχία», λέει κορυφαίο στέλεχος.

Ενοχλημένος

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές της Ρηγίλλης υποστήριζαν ότι ο πρόεδρος του κόμματος όχι μόνο απέρριψε την πρόταση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής αλλά είναι και σφόδρα ενοχλημένος μαζί του επειδή δημοσιοποίησε τις διαφωνίες με τους κ.κ. Γ. Σουφλιά και Θ. Ρουσόπουλο. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι ο κ. Ε. Μεϊμαράκης θα βρεθεί για ένα διάστημα στο «ψυγείο» του κ. Κ. Καραμανλή, από το οποίο περνούν τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο όλοι οι συνεργάτες του, με εξαίρεση τον κ. Γ. Σουφλιά.

Δικαιωμένος ο Μ. Λιάπης

Βουλευτές της Ν.Δ. υποδέχτηκαν με διαφορετικό τρόπο τις διαρροές της Ρηγίλλης περί ενίσχυσης και αναβάθμισης της ΟΠΑ, ενώ ο κ. Μ. Λιάπης εμφανίζεται δικαιωμένος διότι αυτή ακριβώς ήταν η πρόταση κατά την προχθεσινή συνάντησή του με τον κ. Κ. Καραμανλή. Ορισμένοι βουλευτές θεωρούν καλή εξέλιξη την κίνηση του πρόεδρου και επισημαίνουν ότι αυτό δείχνει ότι ο πρόεδρος γνωρίζει πως το σημερινό επιτελείο έχει αδυναμίες και χρειάζεται ενίσχυση. Άλλοι όμως λένε ότι η αναβάθμιση της ΟΠΑ δεν αρκεί και χρειάζονται δραστικά μέτρα και ριζική αναδιάταξη στο επιτελείο του προέδρου, διότι όπως χαρακτηριστικά λέει παλιός βουλευτής «το κόμμα δεν μπορεί να οδηγηθεί έτσι στις εκλογές». Ο ίδιος βουλευτής ωστόσο κάνει την πρόβλεψη ότι «η αναβάθμιση της ΟΠΑ είναι το πρώτο από τα μέτρα που θα λάβει ο κ. Κ. Καραμανλής. Τα άλλα θα ληφθούν σταδιακά διότι ο κ. Καραμανλής δεν λαμβάνει αποφάσεις υπό πίεση ή όταν αυτές τις υπαγορεύουν άλλοι».

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “