Και νέες συλλήψεις για τη 17Ν

Φως στο βάθος του τούνελ για την επίλυση του Κυπριακού βλέπουν τώρα Λευκωσία και Αθήνα.

Οι πληροφορίες για σχέδιο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ κ. Ανάν, στοιχεία του οποίου έχουν ήδη γίνει γνωστά χωρίς αντιδράσεις σε Αθήνα και Άγκυρα, καθώς και η αιφνιδιαστική επίσκεψη στην περιοχή του ειδικού απεσταλμένου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αλβάρο ντε Σότο δημιουργούν την πεποίθηση ότι δρομολογούνται ραγδαίες εξελίξεις και πως έχει αρχίσει ήδη αντίστροφη μέτρηση για την εξεύρεση λύσης έως τη Σύνοδο Κορυφής της Κοπεγχάγης – στο τέλος του Δεκεμβρίου.

Την ίδια ώρα, στο εσωτερικό πολιτικό μέτωπο κυριαρχεί το θέμα που άνοιξαν κορυφαία στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη για συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΝ. Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να διαμορφώσει μια συγκροτημένη κεντρική πρόταση που θα βγει μέσα από τα όργανα του κόμματος. Και ο Συνασπισμός εμφανίζεται διστακτικός, θέτοντας ως προϋπόθεση για μία τέτοια συνεργασία την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Και αν ρωτήσει κάποιος πώς αντέδρασε η Ν.Δ. στο ζήτημα που έθεσε στο τραπέζι του πολιτικού διαλόγου το κυβερνών κόμμα, η απάντηση είναι με σιωπή. Στη Ρηγίλλης τούς απασχολούν άλλα θέματα. Τρέχουν ακόμη να φορτώσουν ο ένας στον άλλον την ήττα στην υπερνομαρχία και… σκέπτονται πότε, πώς και με ποιους θα συγκροτήσουν το νέο πολιτικό – επικοινωνιακό τους όργανο.

Το 19ο πρόσωπο της 17Ν σύντομα παίρνει τον δρόμο για τον εισαγγελέα, καθώς βρέθηκαν αποτυπώματά του στη γιάφκα της οδού Πάτμου. Μάλιστα είναι και συγγενής μελών της οργάνωσης που κρατούνται ήδη στον Κορυδαλλό. Ίσως τελικά να είχαν δίκιο όσοι έλεγαν ότι η 17Ν είναι οικογενειακή υπόθεση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η νομοθεσία έρχεται να ρυθμίσει θέματα με καθυστέρηση πολλών ετών. Έτσι και τώρα, η Βουλή είναι – επιτέλους – έτοιμη να ψηφίσει το νομικό πλαίσιο που θα διέπει την εξωσωματική γονιμοποίηση. Μία διαδικασία η οποία αφορά χιλιάδες Έλληνες και γινόταν εδώ και χρόνια χωρίς καμία απολύτως μέριμνα από την πλευρά του νομοθέτη. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Νέα χημικά και βιολογικά όπλα ετοιμάζουν οι Αμερικανοί, παραβιάζοντας τις διεθνείς συμβάσεις, για να αντιμετωπίζουν από διαδηλώσεις μέχρι τρομοκρατικές ενέργειες. Την ίδια ώρα, το 85% των Ρώσων επικροτεί την επίθεση των ρωσικών ειδικών δυνάμεων

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “