Νέο εσωκομματικό επεισόδιο

Εικονική πραγματικότητα ήταν τελικά το ενωτικό κλίμα και οι χαμηλοί τόνοι που επέβαλαν με τη δυναμική επανεμφάνισή τους στο προσκήνιο οι «βαρόνοι» της Ν. Δ. στην προχθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

Πριν περάσουν 24ωρες από την πανηγυρική συνεδρίαση στην οποία με… αισιοδοξία ατένισαν όλοι το μέλλον, εκδηλώθηκε νέο εσωκομματικό επεισόδιο με πρωταγωνιστές τους δύο διαγωνιζομένους για τη θέση του υπαρχηγού του κόμματος. Τον Ευ. Μεϊμαράκη και τον Γιώργο Σουφλιά, με τον πρώτο να επικρίνει με έντονο τρόπο τον δεύτερο για την εκλογική καμπάνια – το περίφημο σύνθημα « στείλτε μήνυμα» και την επικοινωνιακή τακτική του κόμματος. Ο Γ. Σουφλιάς απέφυγε να απαντήσει, ενώ βουλευτές και στελέχη περιμένουν – πριν πάρουν θέση στη διαμάχη – να δουν κατά πού θα… δείξει ο αρχηγός. «Τ’ είχες Γιάννη, τ’ είχα πάντα»…

Ο κ. Καραμανλής, όμως, έχει και άλλους πονοκεφάλους πέραν της μετωπικής σύγκρουσης των επιτελών του. Η πληγή στις σχέσεις του κόμματος με την Εκκλησία, που άνοιξε με την υποψηφιότητα Τζαννετάκου, δεν λέει να κλείσει ενώ οι απόψεις των βουλευτών διίστανται για τις πρωτοβουλίες που θα πρέπει να αναληφθούν ώστε να αποκατασταθούν οι σχέσεις.

Το νέο σύνθημα που ακούγεται στους διαδρόμους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες είναι «Ελλάς – Γερμανία – Συμμαχία». Στη χθεσινή άτυπη σύνοδο κορυφής ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ο Γερμανός Καγκελάριος είχαν κοινή γραμμή και ζήτησαν να προσδιοριστεί η ημερομηνία ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο καθένας για τους δικούς του λόγους φυσικά.

Κατά τα άλλα, οι έγκλειστοι στον Κορυδαλλό ακολουθούν τη γραμμή του Σάββα Ξηρού, σπρώχνοντας τους δικηγόρους τους που ζητούσαν άλλη υπερασπιστική στρατηγική να παραιτηθούν, ενώ οι κάτοικοι του Μέριλαντ στις ΗΠΑ προσεύχονται να είναι πράγματι ο σνάιπερ ο Αφροαμερικανός που συνέλαβε χθες το FBI.

Εξάντληση, τρόμος και απελπισία είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν μεταξύ των περίπου επτακοσίων ομήρων που κρατούνται σε θέατρο της Μόσχας από ένοπλους Τσετσένους αποφασισμένους να πεθάνουν.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “