Η χαμένη ευκαιρία

Η Ν.Δ. έχασε μία μεγάλη ευκαιρία, που όμοιά της ίσως δεν βρει ποτέ ξανά. Αναμετρήθηκε με το ΠΑΣΟΚ σε μία κρίσιμη συγκυρία και δεν μπόρεσε να του καταφέρει ένα ισχυρό πολιτικό χτύπημα, έτσι που να μπορούν στη Ρηγίλλης να μιλούν για καθαρή νίκη.

Μπορεί στη Ρηγίλλης να διατυμπανίζουν ότι έβαλαν στο καλάθι 30 νομαρχίες, αλλά αυτή η συγκομιδή ήταν φτωχή, αν σκεφθεί κανείς ότι η Ν.Δ. κέρδισε δύο μόνο νομαρχίες παραπάνω από αυτές που είχε τις προηγούμενες εκλογές, ενώ έχασε την Υπερνομαρχία με πληθυσμό 2,3 εκατομμυρίων ψηφοφόρων!

Έτσι από αυτή την αναμέτρηση η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αντί να αποσταθεροποιηθεί – όπως ήλπιζαν στη Ν.Δ. – πήρε μια ανάσα για την ολοκλήρωση της θητείας της. Και όλοι γνωρίζουν ότι την περίοδο που ακολουθεί η κυβέρνηση Σημίτη ετοιμάζεται να δρέψει καρπούς από την έως τώρα πολιτική της: αρχίζει η ελληνική προεδρία όπου η Ελλάδα θα παίξει καθοριστικό ρόλο, αναμένεται η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ σύντομα θα ολοκληρωθούν – λόγω και των Ολυμπιακών Αγώνων – πολλά μεγάλα έργα υποδομής της χώρας.

Η Ν.Δ. είχε μία ευκαιρία να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε συντριβή και την έχασε. Και στην πολιτική οι ευκαιρίες δεν δίνονται συχνά – όταν χάνονται, δε, δημιουργούνται ευκαιρίες για τους αντιπάλους. Το ΠΑΣΟΚ αγόρασε μία ευκαιρία για τις επόμενες εκλογές – και τον λογαριασμό τον πλήρωσε η Ν.Δ…

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “