Κλίμα τεχνητής αισιοδοξίας

Κλίμα τεχνητής αισιοδοξίας για την υποψηφιότητα Τζαννετάκου επιχειρούν τώρα να δημιουργήσουν οι επιτελείς της Ρηγίλλης σε μια προσπάθεια να περιορίσουν, έστω την τελευταία στιγμή, τις διαλυτικές τάσεις που εμφανίζει η βάση του κόμματος, αλλά και να ανακόψουν το ρεύμα του κ. Γ. Καρατζαφέρη.

Η ηγετική ομάδα της Ν.Δ. έχασε και την τελευταία ελπίδα για πλήρη ανατροπή του τοπίου που έχει διαμορφωθεί στην υπερνομαρχία. Και αυτό εξαιτίας της δημοσκόπησης που η ίδια παρήγγειλε σε εταιρεία της απολύτου εμπιστοσύνης της. Τι έδειξε η νέα μέτρηση; Ό,τι έδειξαν και οι υπόλοιπες. Οι μικρές αποκλίσεις που υπάρχουν προς το καλύτερο δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας. Ύστερα από αυτό, τα στελέχη της Ρηγίλλης αναπροσαρμόζουν τη στρατηγική τους, κατά τρόπο όμως που αποκαλύπτει τη σύγχυση που επικρατεί στο επιτελείο του προέδρου του κόμματος.
Η πρώτη κίνησή τους ήταν να δώσουν στη δημοσιότητα αποτελέσματα δημοσκόπησης για πρόθεση ψήφου στις εθνικές εκλογές, η οποία εμφανίζει τη Ν.Δ. να προηγείται του ΠΑΣΟΚ με 7,2 μονάδες, με στόχο, όπως λέει χαρακτηριστικά στέλεχος της Ν.Δ, «να θυμίσουν στους δικούς τους ψηφοφόρους ότι το κόμμα τους βρίσκεται στον προθάλαμο της εξουσίας και θα ήταν λαθος να ανακοπεί αυτή η καλή πορεία με μια μεγάλη ήττα του κόμματος στην υπερνομαρχία».

Πράγματι η φράση «όχι στη μεγάλη ήττα» είναι αυτή που ακούγεται περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη τις τελευταίες ημέρες στη Ρηγίλλης, καθώς οι περισσότεροι βουλευτές αλλά και οι αξιωματούχοι του κόμματος στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις παραδέχονται ότι η μάχη στην υπερνομαρχία είναι αδύνατο να κερδηθεί. «Αφού δεν μπορούμε να αποφύγουμε την ήττα, τουλάχιστον να χάσουμε αξιοπρεπώς», λέει παλαιός βουλευτής και προσθέτει: «Στις λίγες ημέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές, πρέπει να σταματήσουμε τις εσωτερικές διαμάχες. Υπάρχει χρόνος γι’ αυτές, μετά τις εκλογές. Πρέπει τώρα να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη ενωμένοι ώστε να έχουμε ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα».

Έτσι λοιπόν η Ρηγίλλης ετοιμάζει για απόψε μεγάλη κομματική εκδήλωση στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του κ. Γ. Τζαννετάκου. Τα οργανωτικά στελέχη καταβάλλουν κάθε προσπάθεια ώστε να φέρουν στη συγκέντρωση οπαδούς και χαμηλόβαθμα κομματικά στελέχη. Κύριος ομιλητής θα είναι ο Γιώργος Σουφλιάς ενώ στο πλάι του θα βρίσκεται ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης, ο οποίος επίσης θα μιλήσει και θα καλέσει τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. να δώσουν το «παρών» στην κάλπη.

Με την κοινή εμφάνιση Σουφλιά – Μεϊμαράκη, η Ρηγίλλης επιχειρεί να διασκεδάσει τις δυσμενείς εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν την περασμένη εβδομάδα με τη σκληρή κόντρα των δύο αυτών κορυφαίων στελεχών.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “