Καβγάδες στη Ν.Δ. για Τζαννετάκο

Μαίνονται οι καβγάδες στη Ρηγίλλης για την υποψηφιότητα του Γιάννη Τζαννετάκου. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης διαφώνησε ανοιχτά χθες με τον Γιώργο Σουφλιά για το σύνθημα της προεκλογικής καμπάνιας στην υπερνομαρχία το οποίο καλεί τους ψηφοφόρους να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση.

Και ενώ βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ. αναζητούν εξιλαστήριο θύμα, ο κ. Γιάννης Λούλης, ο οποίος την τελευταία περίοδο δέχεται πυρά ομαδόν, στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι αυτός που πρότεινε τον Τζαννετάκο γιατί δεν είναι αυτή η δουλειά του.

Την ίδια ώρα λάδι στη φωτιά έριξε χθες η ανακοίνωση του κ. Αβραμόπουλου, ότι στηρίζει ανοιχτά την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, χωρίς όμως να αναφέρει αν σκέφτεται να πράξει το ίδιο για τον κ. Γιάννη Τζαννετάκο. Σε πιεστικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο δήμαρχος περιορίστηκε να απαντήσει ότι «έχει άποψη για την υπερνομαρχία», δεν άνοιξε όμως τα χαρτιά του. Όπως διευκρίνιζαν συνεργάτες του, ο δήμαρχος είχε δεσμευτεί να πάρει θέση για τον δήμο της Αθήνας, ενώ δεν υπάρχει καμία ανάλογη δέσμευση από την πλευρά του για την υπερνομαρχία. Κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. πάντως σκοπεύουν να ασκήσουν πίεση στον κ. Αβραμόπουλο, ώστε τις προσεχείς ημέρες να προσφέρει χείρα βοηθείας και στην υπερνομαρχία.

Πιέσεις όμως συνεχίζουν τα στελέχη της Ν.Δ. να ασκούν και προς τον Αρχιεπίσκοπο ζητώντας του να κάνει την παραχώρηση και να συναντηθεί με τον υποψήφιο υπερνομάρχη. Επιτελείς της Ρηγίλλης διέρρεαν χθες ότι βρίσκονται πολύ κοντά στο να πείσουν τον Αρχιεπίσκοπο να δώσει «πλήρη άφεση αμαρτιών» στον κ. Τζαννετάκο και συμπλήρωναν ότι σύντομα η συμφωνία θα επιτευχθεί σε δείπνο στο οποίο θα προσκαλέσει ο Προκαθήμενος της ελληνικής Εκκλησίας τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αυτές οι πληροφορίες όμως δεν επιβεβαιώνονται από την πλευρά του Αρχιεπισκόπου. Κύκλοι της Αρχιεπισκοπής τόνιζαν ότι κάποιοι επιμένουν να εμπλέκουν τον Αρχιεπίσκοπο στις πολιτικές τους επιλογές, ενώ εκείνος έχει ξεκαθαρίσει από τη Χίο ότι τηρεί ίσες αποστάσεις από τα κόμματα.

Χθες το πρωί συνεδρίασε μέσα σε πολύ βαρύ κλίμα το όργανο ανάλυσης πολιτικής. Ο κ. Κ. Καραμανλής σε μια προσπάθεια να κλείσει το μέτωπο των δύο κορυφαίων συνεργατών του, Γ. Σουφλιά και Β. Μεϊμαράκη, ζήτησε το σύνθημα «στείλτε μήνυμα» να επεκταθεί σε όλη τη χώρα. Ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης συμφώνησε με τη συμβιβαστική πρόταση του προέδρου και έτσι στο εξής όλοι οι υποψήφιοι νομάρχες της Ν.Δ. θα μπορούν να χρησιμοποιούν το ίδιο σύνθημα. Στην ίδια σύσκεψη ακούστηκαν από ορισμένα στελέχη και λόγοι παρηγορίας προς τους συνεργάτες του κ. Κ. Καραμανλή. Μεταξύ άλλων ειπώθηκε ότι η κ. Φώφη Γεννηματά έχει πιάσει οροφή στη συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο κ. Τζαννετάκος «είναι μια ποιοτική επιλογή που μπορεί να μη συσπειρώνει το κόμμα, αλλά ψηφίζεται…».

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “