Θέλει πρόβα εθνικών εκλογών

Όλα για όλα τα δίνει η Ν.Δ. στη μάχη των δημοτικών εκλογών. Με τη γενική καμπάνια της που αρχίζει το Σαββατοκύριακο προαναγγέλλει σκληρή κομματική αναμέτρηση με το ΠΑΣΟΚ εφ’ όλης της ύλης, καλώντας τους ψηφοφόρους να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα. Μάλιστα, στα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ που ετοιμάζει, θα υπάρχει η φράση «στείλτε μήνυμα».

Με τον τρόπο αυτό ο κ. Κ. Καραμανλής και οι επιτελείς του θα προσπαθήσουν να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους του Λεκανοπεδίου ώστε να ψηφίσουν Γιάννη Τζαννετάκο, έστω τη δεύτερη Κυριακή, επειδή εκτιμούν ότι η ήττα στην Υπερνομαρχία θα είναι βαρύ πλήγμα στην ηγετική ομάδα του κόμματος.

Τα βασικά μηνύματα που η Ρηγίλλης επιχειρεί μέσα από αυτή την καμπάνια να περάσει στους ψηφοφόρους της είναι ότι ουσιαστικά αυτές οι εκλογές αποτελούν πρόβα των εθνικών, όποτε και αν αυτές γίνουν. Ότι δηλαδή κάθε χαμένη ψήφος ενισχύει την κυβέρνηση Σημίτη για να συνεχίσει την πολιτική της υποβάθμισης της ποιότητας ζωής.

Μέσα από άλλα σποτ θα επιχειρηθεί επίσης, όπως λένε στελέχη της Ν.Δ., η προσέγγιση δυσαρεστημένων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι βιώνουν τη δύσκολη καθημερινότητα της πρωτεύουσας. Σ’ αυτούς η καμπάνια της Ν.Δ. θα απευθύνεται με άλλα μηνύματα, που θα λένε ότι απαιτείται διαμαρτυρία και πίεση προς την κυβέρνηση ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητά μας.

Οι επιτελείς της Ν.Δ. παραδέχονται ότι η καμπάνια είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες της πολιτικής αναμέτρησης στην Υπερνομαρχία καθώς οι έντονες αντιδράσεις για την υποψηφιότητα Τζαννετάκου, οι οποίες καθημερινά κλιμακώνονται, δεν τους αφήνουν περιθώρια για άλλη προσέγγιση στην επερχόμενη μάχη.

«Πρέπει πάση θυσία να συσπειρώσουμε τους ψηφοφόρους μας στην Αθήνα και τον Πειραιά, καλώντας τους να σταθούν πάνω από τις διαφωνίες τους για την επιλογή του προσώπου και να στρατευθούν σε αυτόν το κρίσιμο αγώνα εναντίον του ΠΑΣΟΚ».

Η καμπάνια θα πλαισιωθεί με περιοδείες, συνεντεύξεις και δηλώσεις όλων των κορυφαίων στελεχών, αλλά και του προέδρου του κόμματος, ο οποίος παίρνει ουσιαστικά πάνω του το παιχνίδι, αφήνοντας ένα βήμα πίσω τον υποψήφιό του στην Υπερνομαρχία.

Τις προθέσεις του ο κ. Κ. Καραμανλής τις αποκάλυψε ήδη με τη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, όπου είπε ότι η απόφαση για την υποψηφιότητα Τζαννετάκου βαρύνει πρωτίστως τον ίδιο.

Τα στελέχη της Ν.Δ. λένε ότι τις προσεχείς ημέρες θα καταστεί ακόμη περσότερο σαφές στους ψηφοφόρους του κόμματος ότι η ψήφος στον Τζαννετάκο είναι και ψήφος στη Ν.Δ..

Την ίδια ώρα τα στελέχη της Ν.Δ. περιμένουν τα αποτέλεσμα της δημοσκόπησης που έχει παραγγείλει το κόμμα σε γνωστή εταιρεία και εκτιμούν ότι από αυτή θα προκύπτει πως η διαφορά του κ. Γ. Τζαννετάκου με την κ. Φώφη Γεννηματά θα έχει μειωθεί.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “