Αλλά ο συναγερμός είναι για τις τιμές

Ο επίλογος στο χρονικό μιας προαναγγελθείσας σύλληψης γράφτηκε χθες για την Αγγελική Σωτηροπούλου

Και αυτή η δεύτερη και τελική σύλληψη έγινε με… ραντεβού που είχε δοθεί στην οδό Πατησίων, παρουσία της φίλης της Αλίσια Κορτές και του γιου της. Πάντως, με την οριστική σύλληψη της συντρόφου του Δημήτρη Κουφοντίνα, δεν κλείνει ο κύκλος της τρομοκρατίας, καθώς οι διωκτικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες. Το αν και πότε θα γίνουν νέες συλλήψεις όμως, παραμένει άγνωστο.

Και μπορεί στην επικαιρότητα να κυριάρχησαν και χθες η σύλληψη της Σωτηροπούλου και οι προκλητικές συνεντεύξεις του Σάββα Ξηρού, η κυβέρνηση ωστόσο δείχνει να έχει αλλού στραμμένη την προσοχή της. Οι ανατιμήσεις του τελευταίου 15ημέρου, σε συνδυασμό με το κλίμα ανασφάλειας που προκαλεί το ενδεχόμενο χτύπημα των ΗΠΑ στο Ιράκ, έχουν σημάνει συναγερμό στο Μέγαρο Μαξίμου και στα αρμόδια υπουργεία. Χθες, συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός με τον Άκη Τσοχατζόπουλο και αναζήτησαν τρόπους για τη συγκράτηση των τιμών. Το πλαφόν στα καύσιμα ωστόσο έχει αποκλεισθεί, καθώς ο Νίκος Χριστοδουλάκης διαφωνεί με τη λήψη ενός τέτοιου μέτρου. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα συνεδριάζει σήμερα το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ, τα μέλη του οποίου αγωνιούν μήπως η αναστάτωση στην αγορά… παίξει τον ρόλο της στις δημοτικές εκλογές.

Στη Ν.Δ. τώρα βρίσκονται εν αναμονή των αποτελεσμάτων της δικής τους δημοσκόπησης για τη μάχη στην Υπερνομαρχία Αθηνών. Παράλληλα, οι επιτελείς της Ρηγίλλης αποφάσισαν να χαμηλώσουν τους τόνους με την Εκκλησία, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος τούς έδωσε επιτέλους την περίφημη χειραψία που ζητούσαν. Ο κ. Χριστόδουλος χαιρετήθηκε με τον υποψήφιο νομάρχη Αθήνας Θ. Βεζυργιάννη στην Αγία Σοφία του Ψυχικού.

Χθες, πάντως, η Ν.Δ. επιχείρησε να αξιοποιήσει την απόφαση του αρμόδιου εισαγγελέα να βάλει στο αρχείο την υπόθεση της Μάγιο. Έτσι, ξέσπασε σκληρή αντιπαράθεση ανάμεσα στον Κώστα Λαλιώτη και τον Θόδωρο Ρουσόπουλο με εκατέρωθεν βαρείς χαρακτηρισμούς.

Η υποψήφια υπερνομάρχης Φώφη Γεννηματά επισκέφθηκε χθες τη νομάρχη Αθηνών Ελένη Μπεσμπέα. Η απερχόμενη νομάρχης, παρ’ ότι στις προηγούμενες εκλογές είχε υποστηριχθεί και από τη Ν.Δ., έχει από καιρό ψυχρές σχέσεις με την αξιωματική αντιπολίτευση. Αντιθέτως, χθες, τα θερμά χαμόγελα περίσσεψαν…

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “