Προσπάθεια συσπείρωσης με αιχμές Βεζυργιάννη-Τσανάκη

Τα… «υπάρχοντά» τους για μια χειραψία του Αρχιεπισκόπου με τον κ. Γιάννη Τζαννετάκο δίνουν τα επιτελικά στελέχη της Ρηγίλλης, τα οποία έχουν αναλάβει την επικοινωνιακή στήριξη του υποψήφιου υπερνομάρχη. Επειδή όμως, προς το παρόν τουλάχιστον, κάτι τέτοιο δεν μοιάζει να είναι εφικτό, το χέρι του Μακαριώτατου μπροστά στις κάμερες και τους φωτογράφους επρόκειτο να σφίξει σήμερα το πρωί ο υποψήφιος νομάρχης Αθηνών κ. Θ. Βεζυργιάννης, στην Αγία Σοφία του Νέου Ψυχικού.

Όμως δεν είναι μόνο η χειραψία με τον Αρχιεπίσκοπο, την οποία αναλαμβάνει ο κ. Θ. Βεζυργιάννης καθώς έχει καλές σχέσεις με την Εκκλησία και προσωπικά με τον Μακαριώτατο. Το νέο σχέδιο της Ρηγίλλης είναι στο εξής να μπουν μπροστά στη μάχη με το ΠΑΣΟΚ η υποψήφια νομάρχης Πειραιά κ. Μαίρη Τσανάκη και ο κ. Θ. Βεζυργιάννης, που προέρχονται από τους κόλπους της Ν.Δ., σε μια προσπάθεια να συσπειρωθεί το κόμμα. Με ποιον τρόπο; Με καθημερινές επισκέψεις στις οργανώσεις του κόμματος και τις γειτονιές, καθώς και συχνές δημόσιες εμφανίσεις.

Πάντως στην Ρηγίλλης λένε ότι η μάχη δεν έχει ακόμη χαθεί και μιλούν για «ντέρμπι» στον β’ γύρο. «Έχει μεγάλη σημασία τι θα κάνουν τη δεύτερη Κυριακή οι ψηφοφόροι της Αριστεράς», λένε κορυφαία στελέχη της Ν.Δ., τα οποία παραδέχονται ωστόσο ότι «αυτή την ώρα προέχει η συσπείρωση της βάσης του κόμματος και, κυρίως, η στράτευση των βουλευτών που αυτή την ώρα αποφεύγουν να μπουν στη μάχη και ασκούν σκληρή κριτική στην ηγετική ομάδα της Ν.Δ.».

Τα ίδια στελέχη αισιοδοξούν ότι θα καταφέρουν τις προσεχείς ημέρες να μαλακώσουν τη στάση του Αρχιεπισκόπου ώστε να δεχθεί σε κάποια εκδήλωση να ανταλλάξει χειραψία με τον υποψήφιο υπερνομάρχη.

Κάποια στελέχη της Ν.Δ. μάλιστα έλεγαν χθες ότι η σημερινή παρουσία του Μακαριώτατου στον Δήμο Νέου Ψυχικού – είναι η έδρα του κ. Θ. Βεζυργιάννη καθώς είναι δήμαρχος της πόλης – θα ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για εκκλησιασμό του κ. Γ. Τζαννετάκου. Μέχρι αργά το βράδυ ωστόσο δεν είχαν γίνει γνωστές οι προθέσεις του υποψηφίου υπερνομάρχη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “