Για εργαζομένους αλλά και κόμματα

Συσπειρώνει πανελλαδικά το ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά. Σ’ αυτή την εκτίμηση έχουν καταλήξει τα κορυφαία στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη καθώς, όπως λένε, τις τελευταίες εβδομάδες στις κομματικές οργανώσεις πνέει και πάλι άνεμος αισιοδοξίας.

Η προοπτική μιας ενδεχόμενης νίκης στην Υπερνομαρχία Αθήνας – Πειραιά, όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις, δημιουργεί την πεποίθηση ότι οι νομαρχιακές και οι δημοτικές εκλογές δεν θα είναι – όπως πίστευαν πριν από μερικούς μήνες στην Χαριλάου Τρικούπη – χαμένη υπόθεση για το ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα, στη Ν.Δ. κάθε ημέρα που περνάει η κατήφεια μεγαλώνει καθώς τα κακά μαντάτα από τις οργανώσεις αλλά και τις… εκκλησιαστικές ενορίες πληθαίνουν. Έτσι, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής ο κ. Ευάγγ. Μεϊμαράκης σε μια προσπάθεια να στρέψει αλλού το ενδιαφέρον της οργανωμένης βάσης, που έχει αναδείξει σε κεντρικό θέμα συζήτησης την υποψηφιότητα Τζαννετάκου, περιοδεύει στη Μακεδονία με το σύνθημα «Ελλάδα δεν είναι μόνο η υπερνομαρχία».

Κατά τα άλλα, τα νέα από την αγορά δεν είναι καθόλου ευχάριστα για τους καταναλωτές. Ισχύει αυτό που λέμε: ήτανε στραβό το κλήμα… Δεν φθάνει το ευρώ και η άνοδος του πετρελαίου λόγω Ιράκ, ήρθε και η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τις τιμές – αυτήν τη φορά των οπωροκηπευτικών με αυξήσεις που ξεκινούν από το 6% και φθάνουν το 25%. Και αν συνεχισθεί ο ίδιος καιρός, σε λίγο οι ντομάτες και τα φασολάκια θα είναι ακριβότερα από το κρέας. Πάντως ο Πρωθυπουργός από το Ηράκλειο της Κρήτης είπε ότι η οικονομία βρίσκεται σε καλό δρόμο και υποσχέθηκε καλύτερες ημέρες. Οι εργαζόμενοι ωστόσο θα χρειασθεί να οπλιστούν με υπομονή τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου, διότι από την 1η Ιανουαρίου θα δουν μια, μικρή έστω, βελτίωση στα οικονομικά τους, καθώς οι κρατήσεις στους μισθούς θα είναι μικρότερες λόγω του νέου αφορολογήτου.

Την ίδια ώρα εκφράζονται φόβοι ότι η αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας ίσως οδηγήσει σε ακρότητες. Ένας δρακόντειος αντιτρομοκρατικός νόμος, αμερικανικής έμπνευσης, που θα ισχύει για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες προκαλεί τρόμο, γιατί αφήνει περιθώρια για ενδεχόμενες αυθαιρεσίες των διωκτικών αρχών.

Δύο κεριά στη θέση των δίδυμων πύργων για τους τρεις χιλιάδες αδικοχαμένους του τρομοκρατικού χτυπήματος στη Ν.Υ. Η εικαστική αφίσα, που κυκλοφόρησε στο Κόσοβο, μας θυμίζει ότι κανείς δεν δικαιούται να ξεχάσει την 11η Σεπτεμβρίου. Κυρίως, όμως, δεν δικαιούνται να ξεχνούν όσοι διαχειρίζονται την τύχη του πλανήτη

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “