Επιστροφή στα καθημερινά προανήγγειλε ο Σημίτης

«Εκτός από τον Κουφοντίνα υπάρχει και το έργο μας». Μ’ αυτή τη φράση ο Πρωθυπουργός έδωσε χθες στους συνεργάτες του το στίγμα της τακτικής που είναι αποφασισμένος να ακολουθήσει την προσεχή περίοδο.

Στο Μέγαρο Μαξίμου λένε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να κάνει σημαία της πολιτικής της την εξάρθρωση της 17Ν, αντίθετα θα δώσει έμφαση από τώρα και μέχρι τον Δεκέμβριο στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών αλλά και της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων. Έτσι, από σήμερα, ξεκινάει επισκέψεις σε όλες τις ολυμπιακές πόλεις για να επιθεωρήσει την πορεία των έργων.

Όσο για τη Ν.Δ., σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις εντυπώσεις της κοινής γνώμης από την επιτυχή εμφάνιση του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, προχώρησε χθες σε επικοινωνιακή αντεπίθεση καταφεύγοντας στη γνωστή συνταγή των αιφνιδιαστικών επισκέψεων. Αυτή τη φορά ο κ. Κ. Καραμανλής δεν επισκέφθηκε κάποιο νοσοκομείο, όπως συνηθίζει, αλλά το Κωπηλατοδρόμιο του Μαραθώνα από όπου κατήγγειλε την κυβέρνηση για έλλειψη σεβασμού στα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής.

Και αν ένα μέτωπο – αυτό των καθηγητών – φάνηκε χθες μετά τη συνάντηση Ευθυμίου-πανεπιστημιακών ότι βαίνει προς εξομάλυνση, άλλα μέτωπα – όπως αυτό της ακρίβειας – φαίνεται να διευρύνονται. Άλμα στο 3,5% έκανε ο πληθωρισμός τον Αύγουστο από το 3,3% τον Ιούλιο, ενώ ο Σεπτέμβριος μπήκε με νέες ανατιμήσεις σε βασικά καταναλωτικά είδη, όπως τα ζαχαρώδη και τα κατεψυγμένα προϊόντα. Και το… κακό δεν σταματά εδώ. Θα συνεχισθεί και σε άλλα προϊόντα τις επόμενες ημέρες. Οι καταναλωτές δεν είναι αντιμέτωποι όμως μόνο με τις ανατιμήσεις στα είδη διατροφής. Τα ιδιωτικά σχολεία έχουν προχωρήσει σε αυξήσεις οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν φθάσει και στο 18%. Και ο πόλεμος κατά του Ιράκ – που θα έχει κι άλλες δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις έρχεται κάθε ημέρα και κοντύτερα…

Άρχισε να… ζεσταίνεται η προεκλογική μάχη για τον δήμο της Αθήνας. Το αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια επισκέφθηκε χθες ο Χρήστος Παπουτσής, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη αναζητεί στις Βρυξέλλες κονδύλια για χώρους στάθμευσης στην πρωτεύουσα…

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “