Αλλά το μποϊκοτάζ δεν αγγίζει τους επιτήδειους

Ποιος φοβάται το μποϊκοτάζ; Σίγουρα δεν το φοβούνται οι επιτήδειοι της αγοράς. Μάλιστα από την άλλη εβδομάδα αρχίζει νέα κούρσα ανατιμήσεων σε μία σειρά βασικών προϊόντων.

Παρ’ όλα αυτά για πρώτη φορά οι καταναλωτές εμφανίζονται έτοιμοι να αντιδράσουν. Σήμερα στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι είναι αποφασισμένοι να περιορίσουν δραστικά την κατανάλωσή τους μέχρι να επέλθει ξανά η ισορροπία στην αγορά.

Για πρώτη φορά επίσης η κυβέρνηση και με υψηλούς τόνους το ΠΑΣΟΚ μπαίνουν μπροστά και καλούν τους καταναλωτές έστω για μία ημέρα να μην ξοδέψουν ούτε ένα ευρώ. Μάλιστα ο κ. Κ. Λαλιώτης ξεπέρασε σε ρητορεία ακόμη και το Ινστιτούτο Καταναλωτών ζητώντας από τους πολίτες «να στείλουν ένα μήνυμα προς τα ολιγοπώλια και κάθε δίκτυο εμπορίας». Με την αριστερή φρασεολογία του ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής είχε έναν ακόμη στόχο: Να συγκρατήσει την αγανάκτηση ενός μέρους των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που χρεώνουν και σε λαθεμένους χειρισμούς της κυβέρνησης το κύμα ανατιμήσεων.

Η στήριξη του μποϊκοτάζ από τους κ.κ. Ν. Χριστοδουλάκη, Άκη Τσοχατζόπουλο και Κ. Λαλιώτη προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Ν.Δ. «Για Γραμματείς και Φαρισαίους υποκριτές» μίλησαν ο κ. Π. Παυλόπουλος εντός Βουλής και ο κ.Θ. Ρουσόπουλος εκτός Βουλής.

Δεν ήταν όμως οι ανατιμήσεις το μόνο σημείο αντιπαράθεσης κυβέρνησης και Ν.Δ. Χθες ξέσπασε σκληρή κόντρα με αφορμή την προσπάθεια στελεχών της Ρηγίλλης να συνδέσουν άλλοτε έμμεσα και άλλοτε άμεσα το ΠΑΣΟΚ με την τρομοκρατία. Σημαιοφόρος αυτής της… επιχείρησης είναι ο αρμόδιος «σκιώδης υπερυπουργός» κ. Β. Πολύδωρας, οποίος χτύπησε και πάλι ανακαλύπτοντας ένα αόρατο χέρι που εμποδίζει τις έρευνες…

Υπάρχει όμως και ένα καλό νέο για τους φοιτητές. Οι πρυτάνεις αναζητούν σχέδιο εκτόνωσης της κρίσης στα Πανεπιστήμια. Στην έκτακτη σύνοδό τους, την ερχόμενη Δευτέρα, σχεδιάζουν να διαμορφώσουν νέα πρόταση προς το υπουργείο Παιδείας με στόχο να βρεθεί διέξοδος.

Και με τους καταναλωτές είμαστε, και εναντίον των ολιγοπωλίων είμαστε, και με την κυβέρνηση είμαστε…

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “