«Μαθήματα» σε υπουργούς και υποψηφίους

Σκονάκια με απαντήσεις SOS σε υπουργούς, βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα μοιραστούν σύντομα ώστε να είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν την κυβέρνηση στα δύο κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει: Την Παιδεία και τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Η οδηγία του Πρωθυπουργού στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ήταν σαφής. «Πρέπει να έχουμε όλοι την ίδια γραμμή, ενότητα και κοινή επιχειρηματολογία», είπε ο κ. Κ. Σημίτης καλώντας για μία ακόμη φορά τους υπουργούς του σε κινητοποίηση εν όψει και των ολοένα μεγαλύτερων δυσκολιών που θα αντιμετωπίσει τους επόμενους μήνες η κυβέρνηση.

Χθες εξάλλου η κυβέρνηση άνοιξε ένα ακόμη μέτωπο – αυτή τη φορά με τους δημοσίους υπαλλήλους. Το ενιαίο μισθολόγιο, που τους είχε υποσχεθεί ο κ. Σημίτης για το 2003, αναβάλλεται για έναν ακόμη χρόνο – λόγω δημοσιονομικών δυσκολιών.

Την ίδια ώρα ο κ. Γ. Τζαννετάκος πήρε χθες τα πρώτα μαθήματα πολιτικής και επικοινωνιακής τακτικής από την καθοδήγηση του κόμματος που στηρίζει την… ανεξάρτητη υποψηφιότητά του. Επί δύο ώρες ο κ. Γ. Σουφλιάς καθοδηγούσε τον υποψήφιο υπερνομάρχη και τους υποψηφίους νομάρχες Αθηνών και Πειραιώς. Μαθήματα όμως παρέδωσε και ο Κώστας Λαλιώτης στους υποψηφίους νομάρχες και δημάρχους Α’ και Β’ Αθηνών και Πειραιώς. Όλα δείχνουν ότι αρχίζει να ζεσταίνεται το παιχνίδι τον εκλογών το οποίο κράτησαν για πολύ καιρό στο ψυγείο οι εξελίξεις στο θέμα της τρομοκρατίας.

Πάντως και στο μέτωπο της τρομοκρατίας πολλοί προβλέπουν ότι σύντομα θα υπάρξουν νέες εξελίξεις. Οι διωκτικές αρχές κινούνται με αργά αλλά σταθερά βήματα και ελπίζουν ότι στο τέλος θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν το παζλ των μελών της 17Ν αλλά και τις διασυνδέσεις της με τις άλλες οργανώσεις. Τώρα η Αντιτρομοκρατική εξετάζει τον βαθμό γνωριμίας του Αλέκου Γιωτόπουλου με τον Χρήστο Τσουτσουβή.

Έρχεται βροχή, έρχεται μπόρα. Μετά την σφοδρή κακοκαιρία στα Ιόνια η ΕΜΥ προβλέπει για το Σαββατοκύριακο νέες βροχές και καταιγίδες. Όλα δείχνουν ότι νωρίς νωρίς αποχαιρετάμε φέτος το καλοκαίρι.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “