Κίνηση Καραμανλή με διπλό στόχο

Παίρνει επάνω του το παιχνίδι της υποψηφιότητας Τζαννετάκου ο Κ. Καραμανλής, σε μια προσπάθεια να φρενάρει τους κλυδωνισμούς στη βάση του κόμματός του αλλά και να σταματήσει τη σφοδρή αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει στο περιβάλλον με κατηγορίες του ενός κορυφαίου στελέχους εναντίον του άλλου.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. συγκάλεσε χθες σύσκεψη των επιτελών του και είπε με έμφαση: «Η υποψηφιότητα Τζαννετάκου αποτελεί πολιτική επιλογή νίκης, καθώς πληροί τις προϋποθέσεις της Ν.Δ. για ήθος, ικανότητα και αξία. Θα δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη και θα την κερδίσουμε».

Η κίνηση αυτή του κ. Καραμανλή είχε διπλό στόχο. Πρώτον, ήθελε να διαμηνύσει σε στελέχη της βάσης του κόμματός του πως αποτελεί δική του επιθυμία η στήριξη στον κ. Γ. Τζαννετάκο. Και δεύτερον ήθελε να καταστήσει σαφές στους επιτελείς του ότι δεν είναι διατεθειμένος να ανεχθεί για καιρό την αλληλοϋπονόμευση και τις μάχες του παρασκηνίου και τις διαρροές του ενός εναντίον του άλλου.

Είναι γεγονός ότι αυτή την ώρα το κλίμα που επικρατεί στη Ρηγίλλης είναι το χειρότερο των τελευταίων χρόνων. Οι κάκιστες προσωπικές σχέσεις που έχουν οι πέντε πιο στενοί συνεργάτες του προέδρου καθιστούν σχεδόν καθημερινά αδύνατη τη λειτουργία της λεγόμενης ομάδας κρούσης. Υπάρχει μεγάλη έλλειψη εμπιστοσύνης ανάμεσα στα μέλη της ομάδας και κανείς δεν λέει ανοιχτά τη γνώμη του στις κλειστές συσκέψεις του επιτελείου, καθώς ο κίνδυνος της διαρροής της προς τον Τύπο από τον «αντίπαλο» είναι ορατός. Έτσι όλοι θέλουν να πουν κατ’ ιδίαν τη γνώμη τους στον πρόεδρο της Ν.Δ., η οποία συνήθως συνοδεύεται με αιχμές.

Ο κ. Κ. Καραμανλής εδώ και καιρό δεν κρύβει τη μεγάλη δυσφορία του για το κλίμα που έχει διαμορφωθεί και είναι αποφασισμένος να αλλάξει τα πράγματα, «και επειδή αυτή την ώρα είναι αδύνατο να αλλάξει συνεργάτες, θα αλλάξει τη συμπεριφορά του απέναντί τους. Δηλαδή όποιος δεν είναι συνεργάσιμος θα περιθωριοποιείται», λένε με έμφαση όσοι γνωρίζουν καλά τον πρόεδρο της Ν.Δ.

Σηκώνει το γάντι

Προς το παρόν ο πρόεδρος της Ν.Δ. είναι έτοιμος να σηκώσει το γάντι που του έριξε το ΠΑΣΟΚ για πολιτική αναμέτρηση στην υπερνομαρχία Αττικής. Θα προχωρήσει σε μετωπική αντιπαράθεση εφ’ όλης της ύλης με την κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να καταστήσει ντέρμπι τη μάχη.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η σκληρή κόντρα ανάμεσα στον κ. Χρ. Πρωτόπαπα και τον κ. Θ. Ρουσόπουλου για τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της ΕΡΤ και δείχνει την κ. Φώφη Γεννηματά να προηγείται με 14 μονάδες του κ. Γιάννη Τζαννετάκου. Ο κ. Θ. Ρουσόπουλος χαρακτήρισε αναξιόπιστη τη δημοσκόπηση, προκαλώντας την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος κατηγόρησε τη Ν.Δ. για αλαζονεία και αυταρχισμό. Ο κ. Πρωτόπαπας δήλωσε ακόμη ότι οι εποχές που η κυβέρνηση καθοδηγούσε την ΕΡΤ ανήκουν στο παρελθόν. Ανταπαντώντας ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. κάλεσε τον κ. Χ. Πρωτόπαπα να πει τους λόγους που ώθησαν τη δημόσια τηλεόραση να μην του επιτρέψει να παρέμβει στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ του περασμένου Σαββάτου για να σχολιάσει τη δημοσκόπηση.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “