Σε ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. για υποψηφίους και συνεργασίες

Χείρα φιλίας και συνεργασίας τείνει από τώρα το ΠΑΣΟΚ για τον δεύτερο γύρο στους «αντάρτες» υποψηφίους αλλά και όσους προέρχονται από τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς.

Μολονότι το κλίμα για την κυβέρνηση έχει βελτιωθεί αισθητά και η υποψηφιότητα της Φώφης Γεννηματά έχει βρει σημαντική απήχηση, στη Χαριλάου Τρικούπη παραδέχονται ότι τα πράγματα δεν είναι ρόδινα και απαιτούνται ανοίγματα συνεργασίας που πρέπει να δρομολογηθούν από τώρα. Το σύνθημα πάντως του Κώστα Λαλιώτη είναι: Ραντεβού στις κάλπες στις 20 Οκτωβρίου.

Και ενώ στο ΠΑΣΟΚ ηγεσία και στελέχη επιχειρούν με κάθε τρόπο να φύγουν από την εσωστρέφεια της περασμένης περιόδου, στη Ν.Δ. έχουν χάσει και πάλι τον βηματισμό τους. Οι εύθραυστες ισορροπίες της Ρηγίλλης έχουν κλυδωνισθεί πολύ σοβαρά λόγω των αλυσιδωτών αντιδράσεων που έχει προκαλέσει η υποψηφιότητα Τζαννετάκου. Μάταια ο κ. Κ. Καραμανλής επιχειρεί να κάνει ενέσεις αυτοπεποίθησης στους επιτελείς του και έτσι από χθες αποφάσισε να πάρει πάνω του το παιχνίδι της αναμέτρησης με το ΠΑΣΟΚ στην υπερνομαρχία.

Πάντως, η κυβέρνηση εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με δύο σοβαρά προβλήματα, τα οποία αποτελούν και την αχίλλειο πτέρνα της στην προεκλογική περίοδο. Το ένα είναι οι αγρότες, οι οποίοι ζεσταίνουν και πάλι τα τρακτέρ. Το δεύτερο και μεγαλύτερο είναι αυτό της σύγκρουσης των πανεπιστημιακών με την κυβέρνηση. Μια σύγκρουση η οποία παίρνει τα χαρακτηριστικά βεντέτας με θύματα τους φοιτητές, που κινδυνεύουν να χάσουν και δεύτερο εξάμηνο.

Κατά τ’ άλλα, στο μέτωπο της τρομοκρατίας ο Σάββας Ξηρός αναφέρει ότι ο ταμίας της 17Ν Δ. Κουφοντίνας κάλυπτε την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μελών της οργάνωσης και των οικογενειών τους, ενώ παρείχε και επιδόματα… ανεργίας στους τρομοκράτες για να πληρώσουν τα έξοδα ενοικίου, ρεύματος, νερού. αλλά και τις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσής τους.

Οι πιο καλοί οι μαθητές… Σε άψογη στάση οι υπουργοί Ν. Χριστοδουλάκης και Π. Ευθυμίου μάταια περιμένουν τους πρυτάνεις στη χθεσινή συνάντηση. Η κόσμια συμπεριφορά τους δεν αρκεί, όπως φαίνεται, για την επίλυση του μεγάλου προβλήματος. Πρέπει να βάλουν και το χέρι βαθιά στην τσέπη

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “