Χαμόγελα στο ΠΑΣΟΚ - Αμηχανία στη Ν.Δ

Κίνηση ματ φιλοδοξεί το ΠΑΣΟΚ να αποδειχθεί η επιλογή του να διεκδικήσει την υπερνομαρχία Αθήνας-Πειραιά η Φώφη Γεννηματά.

Η ευπρεπής παρουσία της βουλευτού στην Α’ Αθήνας, το «βαρύ όνομα» που κληρονόμησε και το ότι ανήκει στη νέα γενιά είναι τρία σημαντικά διαβατήρια για την νίκη λένε κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, τα οποία εκτιμούν επίσης ότι η διείσδυσή της στον κόσμο της Αριστεράς θα είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη του κ. Γιάννη Τζαννετάκου. Ταυτόχρονα σημειώνουν ότι – αντίθετα με τον υποψήφιο της Ν.Δ. – η Φώφη Γεννηματά δεν έχει αντιθέσεις με την Εκκλησία…

Όπως ήταν αναμενόμενο στη Ρηγίλλης υποδέχθηκαν την υποψηφιότητα Γεννηματά με αμηχανία και νευρικότητα, ενώ βουλευτές του Λεκανοπεδίου προεξοφλούν, τώρα, την ήττα του κόμματος στην υπερνομαρχία. Υπάρχουν ωστόσο και αισιόδοξες φωνές στο περιβάλλον του κ. Κ. Καραμανλή που μιλούν για σκληρό ντέρμπι στο β’ γύρο. Πάντως και αυτή η εκτίμηση απέχει πολύ από την βεβαιότητα που υπήρχε στη Ρηγίλλης στις αρχές του καλοκαιριού για αναμέτρηση που θα έμοιαζε με… βόλτα στο πάρκο.

Την ίδια ώρα ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει στο μέτωπο της τρομοκρατίας καθώς η επιλεκτική μνήμη του Σάββα Ξηρού, ο οποίος δεν θυμάται ούτε ποιοι τον εκπαίδευσαν, επιβεβαιώνει τις υποψίες των διωκτικών αρχών ότι υπάρχουν και άλλα μέλη της 17 Νοέμβρη – αν όχι εκτελεστικοί, πάντως συνεργάτες – τα οποία ενδεχομένως να κρύβουν τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Τέλος καλά φαίνεται να είναι τα νέα για τους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους, όπως προκύπτει από το τρίτο πακέτο των φορολογικών μεταρρυθμίσεων που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Η μετακίνηση σε περιοχές κοντά στον ποταμό Έλβα συνεχίζεται να γίνεται με πλωτά μέσα. Οι γερμανικές αρχές επικεντρώνουν τώρα τις προσπάθειες για συγκράτηση των νερών του ποταμού σε πόλεις κοντά στις εκβολές του στη Βόρεια Θάλασσα.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “