Στον πληθωρισμό και τη λαϊκή αγανάκτηση

Οδοφράγματα στις… ανατιμήσεις στήνει ο υπουργός Οικονομίας κ. Ν. Χριστοδουλάκης. Από τη μια για να περιορίσει την εκτίναξη του πληθωρισμού και από την άλλη να αποφύγει η κυβέρνηση τη λαϊκή αγανάκτηση.

Ο υπουργός Οικονομίας ταυτίζεται με τους καταναλωτές και τους καλεί να μποϊκοτάρουν τα ακριβά προϊόντα αφού, ως γνωστόν, σε συνθήκες ελεύθερης αγοράς δεν γίνεται να μπει πλαφόν. Στον δρόμο που χάραξε ο κ. Ν. Χριστοδουλάκης οδεύει και το Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) που καλεί τους καταναλωτές να αντιδράσουν αποφεύγοντας τον πειρασμό της αγοράς προϊόντων που εκτινάχθηκαν ξαφνικά στα ύψη. Αλλά και η ΓΣΣΕ ακολουθεί την ίδια στάση, μόνο που ταυτόχρονα προειδοποιεί την κυβέρνηση να δείξει πρώτη το παράδειγμα αποφεύγοντας τις αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ.

Οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι καταναλωτές πάντως, ακόμη και αν δεν θέλουν να υπακούσουν στις υπουργικές συστάσεις για το μποϊκοτάζ των ακριβών προϊόντων, δεν μπορουν να κάνουν αλλιώς. Ο κ. Ν. Χριστοδουλάκης, μαζί με το αγωνιστικό «παρών» προανήγγειλε και για φέτος μικρές αυξήσεις στους μισθούς λόγω προϋπολογισμού λιτότητας. Το δει δη χρημάτων δεν ισχύει μόνο για τους μισθούς των εργαζομένων και των συνταξιούχων, αλλά και για την ικανοποίηση του αιτήματος των βαμβακοπαραγωγών οι οποίοι ζητούν έκτακτη ενίσχυση αλλά, όπως λένε συνεργάτες του κ. Σημίτη, δεν μπορεί δοθεί ακόμη και αν στηθούν και πάλι μπλόκα στους δρόμους.

Αυτά βλέπουν τώρα στη Ν.Δ. και τρίβουν τα χέρια τους, καθώς διαπιστώνουν ότι η ακρίβεια και οι αγροτικές κινητοποιήσεις ίσως αποδειχθούν η σανίδα σωτηρίας τους μετά τη μεγάλη ζημιά που υπέστησαν από τα λάθη και τις επιπολαιότητές τους στην υπόθεση της τρομοκρατίας. Κατά τα άλλα, ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος τήρησε και πάλι «σκληρή στάση» απέναντι στον εφέτη ανακριτή που τον συνάντησε στο κελί του αρνούμενος να απολογηθεί. Κάποιοι πιστεύουν ότι ο φερόμενος αρχηγός της 17Ν ετοιμάζει πολιτικό μανιφέστο που θα παρουσιάσει στη δίκη της 17Ν.

Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα. Μετά την τελευταία πλημμύρα του Κηφισού η κοίτη του στρώθηκε με σάκους άμμου και στις όχθες του τοποθετήθηκαν σιδερένια πετάσματα, ενώ το ΥΠΕΧΩΔΕ κινείται, τώρα, για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων σε όλη τη χώρα…

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “