Σήμερα αποφασίζουν στο ΠΑΣΟΚ

Βγαίνει καπνός σήμερα για τον υποψήφιο που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στην Υπερνομαρχία Αττικής. Το βράδυ συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο και πιθανότητα θα καταλήξει στο πρόσωπο που θα δώσει το χρίσμα.

Επικρατέστερος είναι ο πρώην υφυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Λάμπρος Κανελλόπουλος, ο οποίος έχει συζητήσει αναλυτικά αυτό το ενδεχόμενο με τον κ. Κώστα Λαλιώτη. Οι περισσότεροι στην Χαριλάου Τρικούπη τον χαρακτηρίζουν στέλεχος, το οποίο μπορεί να συσπειρώσει το κόμμα και να δώσει με επιτυχία τη μάχη απέναντι στον υποψήφιο της Ν.Δ.

Την ίδια ώρα, ο υποψήφιος υπερνομάρχης της Ν.Δ. κ. Γ. Τζαννετάκος τραβάει των παθών του τον τάραχο για να τον αποδεχθούν τα κομματικά στελέχη της Ν.Δ., τα οποία πνέουν μένεα όχι μόνο εναντίον του αλλά και εναντίον της ηγεσίας του κόμματος για την επιλογή της αυτή. Χθες το απόγευμα ο κ. Γ. Τζαννετάκος επί δύο ώρες πέρασε από την «ιερά εξέταση» της κομματικής βάσης, με «ιεροεξεταστές» 14 προέδρους νομαρχιακών οργανώσεων οι οποίοι ήθελαν να μάθουν το πώς και το γιατί είπε όσα είπε ως δημοσιογράφος εναντίον της Ιεραρχίας για την υπόθεση των ταυτοτήτων. Και στη μέση ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης, κάθιδρος, άλλοτε να κάνει τον πυροσβέστη και άλλοτε τον διαιτητή σε μία προσπάθεια να πείσει τους κομματικούς να αποδεχθούν τον υποψήφιο και να τον στηρίξουν.

Στο μέτωπο της τρομοκρατίας τώρα, οι διωκτικές αρχές συνεχίζουν να κινούνται με σιγουριά και αυτοπεποίθηση και να δηλώνουν ότι εντός του καλοκαιριού θα κλείσει ο κύκλος των συλλήψεων των μελών της 17 Νοέμβρη. Και ενώ καταζητούνται ο διαβόητος Κουφοντίνας και ο εκτελεστής με τον κωδικό «Άρης», η Αντιτρομοκρατική άρχισε νέο κύκλο ερευνών στο περιβάλλον Γιωτόπουλου προκειμένου να βρει αν υπάρχουν πρόσωπα που συνεργάστηκαν με οποιονδήποτε τρόπο μαζί του στα 27 χρόνια της δράσης της οργάνωσης. Όσο για τον «Σαρδανάπαλο» εξακολουθεί να βρίσκεται στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών, αφού μέχρι στιγμής τα στοιχεία που υπάρχουν δεν είναι ικανά ώστε να οδηγήσουν στη σύλληψή του.

Σκωτσέζικο ντους από το οικονομικό επιτελείο. Ο Νίκος Χριστοδουλάκης και ο Απόστολος Φωτιάδης είπαν «ναι» σε φοροελαφρύνσεις, «ναι» και στην αύξηση των τελών κυκλοφορίας

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “