Το χρίσμα στο Εκτελεστικό

Αποφασίζει ίσως και σήμερα το ΠΑΣΟΚ για τον υποψήφιο που θα στηρίξει στην Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το Εκτελεστικό Γραφείο, που θα συνεδριάσει απόψε υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, θα καταλήξει εκτός απροόπτου στο πρόσωπο στο οποίο θα δώσει χρίσμα.

Χθες ο Πρωθυπουργός συγκάλεσε σύσκεψη για την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη το 2003
Επικρατέστερος είναι ο πρώην υφυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Λάμπρος Κανελλόπουλος, οποίος το τελευταίο διάστημα έχει συζητήσει αρκετά γι’ αυτό το ενδεχόμενο με τον κ. Κ. Λαλιώτη. Στη Χαριλάου Τρικούπη τα περισσότερα στελέχη εκτιμούν ότι είναι ένα στέλεχος που μπορεί να συσπειρώσει το κόμμα αλλά και να προσελκύσει ψηφοφόρους από την ευρύτερη Αριστερά στον δεύτερο γύρο. Ορισμένα κυβερνητικά στελέχη πάντως δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο η τελική απόφαση να ληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα, έλεγαν ωστόσο ότι σε κάθε περίπτωση σήμερα θα βγει καπνός.

Την ίδια ώρα ο Πρωθυπουργός, μιλώντας στη συνεδρίαση του επικοινωνιακού οργάνου του ΠΑΣΟΚ, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη επιτυχία των Διωκτικών Αρχών αλλά και για τη στάση που τήρησαν τα κυβερνητικά στελέχη όλη αυτή την περίοδο. «Να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο, χωρίς θριαμβολογίες», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Πάμε καλά αλλά δεν επαναπαυόμαστε. Μιλάμε με το έργο μας και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών».

Στο ίδιο κλίμα αισιοδοξίας έγινε και η σύσκεψη του λεγόμενου «πρωινού καφέ». Ο κ. Κ. Σημίτης επανέλαβε ότι σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει λόγω αυτής της επιτυχίας των Διωκτικών Αρχών και του καλοκαιριού να υπάρξει χαλάρωση του κυβερνητικού έργου.

Πάντως χθες ήταν ημέρα συσκέψεων για την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ. Το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός συγκάλεσε σύσκεψη, για την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη το 2003, με τη συμμετοχή των κ.κ. Γ. Παπανδρέου, Μ. Χρυσοχοΐδη, Γ. Πασχαλίδη, Χρ. Πρωτόπαπα και Κ. Λαλιώτη. Όπως δήλωσε ο υπουργός Τύπου, στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για ασφαλή και καλά οργανωμένη Σύνοδο με τη συμμετοχή της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “