Σε διακοπές η Ν.Δ. λόγω... λαθών

«Κλειστόν λόγω θέρους» θα γράφει η ταμπέλα η οποία οσονούπω τοποθετείται στην πόρτα της Ρηγίλλης. Η ηγετική ομάδα της Ν.Δ. και ο ίδιος ο πρόεδρος ένας ένας εγκαταλείπουν το κλεινόν άστυ και αναχωρούν για τις παραλίες όπου θα απολαύσουν τις θερινές διακοπές τους μακριά από την «θερμή» πολιτικά Αθήνα. Οι διακοπές όμως είναι μόνο το πρόσχημα.

Ένα βίντεο τύπου ριάλιτι σόου για τα θύματα της 17 Νοέμβρη ολοκλήρωσε το θερινό… δράμα της Ν.Δ. Τώρα, ο μόνος τρόπος να αποφευχθούν νέα λάθη είναι οι… διακοπές των επιτελικών στελεχών του κ. Κ. Καραμανλή
Ο λόγος που αναγκάζει την ηγετική ομάδα της Ρηγίλλης να κατεβάσει άρον άρον τα ρολά είναι η ανάγκη της να ανακρούσει πρύμναν όσο κυριαρχεί το θέμα της τρομοκρατίας. Και αυτό γιατί οι ζημιές που υπέστη το κόμμα από τα αλλεπάλληλα λάθη των επιτελικών στελεχών και των συνεργατών τού κ. Κ. Καραμανλή δεν αφήνουν περιθώρια για άλλους πειραματισμούς. «Η Ν.Δ. έχασε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αντιμετωπίσει με μεγαλοψυχία και αυτοπεποίθηση του πρώτου κόμματος τη μεγάλη επιτυχία των διωκτικών αρχών στο θέμα της τρομοκρατίας», λένε κορυφαία στελέχη που βρίσκονται εκτός του κέντρου λήψης αποφάσεων. Ωστόσο παρά την αλλαγή γραμμής την οποία ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος επέβαλε και αναγκάστηκε να την περάσει μόνος του προς τα έξω με τρεις συνεχείς εμφανίσεις του, οι συνεργάτες του και βουλευτές εξακολουθούν με συνειδητά και ασυνείδητα λάθη να εκθέτουν το κόμμα. Και επειδή στην πολιτική ο νόμος του Μέρφι βρίσκει συχνά εφαρμογή ισχύει και εδώ πως ό,τι στραβώσει από την αρχή πάει στραβά μέχρι το τέλος. Έτσι μετά τις δηλώσεις και τις εκτιμήσεις βουλευτών που προκάλεσαν αντιδράσεις ήρθε και η εκδήλωση για την τρομοκρατία στο Βυζαντινό Μουσείο για να ολοκληρώσει τον κύκλο του θερινού… δράματος της Ν.Δ.

Ευθύνες στον Ρουσόπουλο. Όχι μόνο δεν είχε κανένα όφελος το κόμμα από αυτή την βραδιά αλλά τα όσα συνέβησαν ενόχλησαν τις οικογένειες των θυμάτων με την άστοχη ιδέα – όπως εκ των υστέρων την χαρακτηρίζουν στη Ν.Δ. – να προβληθεί βίντεο που θύμιζε σκληρό… «ριάλιτι σόου»! Σε τέτοιο βαθμό που πολλοί συγγενείς έφυγαν από τον χώρο της εκδήλωσης. Ύστερα από αυτό όλα τα κορυφαία στελέχη, κατά τη συνήθη τακτική τους, νίπτουν τα χείρας τους και επιρρίπτουν την ευθύνη στον εκπρόσωπο Τύπου, υποστηρίζοντας ότι διαφωνούσαν οι πάντες με αυτή την εκδήλωση και μόνος του τη σχεδίασε, την επέβαλλε και την παρουσίασε ο κ. Θ. Ρουσόπουλος. «Μα, αν αυτό ισχύει, είναι σαν να παραδέχονται οι κορυφαίοι ότι πράγματι μετά τον κ. Κ. Καραμανλή το ισχυρότερο πρόσωπο στη Ρηγίλλης είναι ο κ. Θ. Ρουσόπουλος», σχολίαζε βουλευτής της Ν.Δ.

Πάντως, ο κ. Κ. Καραμανλής – ο οποίος όσοι τον γνωρίζουν καλά λένε ότι αποφεύγει να επιβάλλει κυρώσεις εν θερμώ και να αποκαλύπτει τα συναισθήματά του – είναι ενοχλημένος με τους περσότερους επιτελείς του οι οποίοι από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε το θέμα της τρομοκρατίας, άλλοτε από λάθος πληροφόρηση άλλοτε από έλλειψη πολιτικών αντανακλαστικών οδήγησαν το κόμμα σε περιπέτειες. Έτσι μετά τις διακοπές είναι αποφασισμένος να χειριστεί προσωπικά το θέμα της τρομοκρατίας πιάνοντας το νήμα του κουβαριού από την αρχή. Θα παρακολουθεί με ανθρώπους που εμπιστεύεται εντός και εκτός κόμματος τις εξελίξεις και θα παρεμβαίνει μόνο όταν διαπιστώνει κενά στην πορεία των ερευνών ή όταν υπάρχει άλλος σημαντικός λόγος.

Οι υποψηφιότητες. Η τελευταία πολιτική πράξη της Ν.Δ. λίγο πριν αρχίσει η παρατεταμένη θερινή ραστώνη ήταν η ανακοίνωση του υποψηφίου υπερνομάρχη της Αθήνας κ. Γιάννη Τζαννετάκου και του υποψηφίου νομάρχη Αθηνών κ. Θανάση Βαζυργιάννη και Πειραιώς κ. Μ. Τζανάκη. Μια κίνηση στην οποία η Ν.Δ. είχε επενδύσει επικοινωνιακά σε μια προσπάθεια να στρέψει τους προβολείς τής δημοσιότητας έστω για μια ημέρα πάνω της. Οι προβολείς όμως στράφηκαν μόνο για λίγα λεπτά καθώς οι ραγδαίες εξελίξεις στο μέτωπο της τρομοκρατίας δεν άφηναν τέτοια περιθώρια. Και ακόμη, όπως όλα δείχνουν, η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Τζαννετάκου αντί να δώσει «φτερά» στο κόμμα, αφού επιτέλους ήρθη το αδιέξοδο της εξεύρεσης υποψηφίου που ταλάνιζε τη Ρηγίλλης, τροφοδοτεί νέα γκρίνια καθώς πολλά στελέχη και βουλευτές τη χαρακτηρίζουν λανθασμένη επιλογή. Το κλίμα της δυσφορίας καταγράφηκε χθες και σε εφημερίδες που πρόσκεινται στη Ν.Δ. οι οποίες αμφισβητούσαν τη δυνατότητα του κ. Τζαννετάκου να συσπειρώσει τη βάση του κόμματος. Την ίδια ώρα κορυφαία στελέχη εκφράζουν την ανησυχία τους για ενδεχόμενη ήττα της Ν.Δ. στην υπερνομαρχία Αττικής η οποία όπως λένε θα προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “