Σκληρή κόντρα για τη ΜΑΥΟ

Τη βεβαιότητά του ότι θα υπάρξει συνέχεια στο θέμα της πολύκροτης υπόθεσης με τη λιβεριανή εταιρεία ΜΑΥΟ, διότι θα προκύψουν και νέα στοιχεία, εξέφρασε χθες ο κ. Κ. Λαλιώτης μετά την πρόταση του εισαγγελέα.

Αυτή η θέση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε τη σκληρή αντιπαράθεσή του με τον εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ.: «Με χυδαίο τρόπο ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης απειλώντας τους δικαστές. Και το κάνει στην επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Ας τον κρίνει ο κάθε δημοκράτης Έλληνας πολίτης», δήλωσε ο κ. Θ. Ρουσόπουλος για να λάβει την εξής απάντηση από τον κ. Κ. Λαλιώτη: «Επιστρέφω όλους τους χυδαίους και υβριστικούς χαρακτηρισμούς στον κ. Θ. Ρουσόπουλο και το κόμμα του. Ας μη σπεύδουν να πανηγυρίζουν για την υπόθεση της ΜΑΥΟ. Δεν μπορεί να κλείσει όσο υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα και κυρίως συγκεκριμένα στοιχεία που φανερώνουν τη διαπλοκή και την εξάρτηση της Ν.Δ. με τη λιβεριανή εταιρεία με τη ροή μαύρου και αδήλωτου χρήματος προς αυτή. Η αλήθεια θα λάμψει όσο και να προσπαθούν απεγνωσμένα ορισμένοι στη Ν.Δ. να κλείσουν την υπόθεση. Έχω κατ΄ επανάληψη εκφράσει τον σεβασμό μου στη Δικαιοσύνη και στους λειτουργούς της, όμως σε μια ευνομούμενη πολιτεία, σε μια ανοιχτή δημοκρατία, και οι κρίνοντες κρίνονται».

Ο κ. Κ. Λαλιώτης είχε πει πριν δεχθεί την επίθεση από τη Ν.Δ. πως «η υπόθεση αυτή, από τη στιγμή που υπάρχουν ερωτήματα και θα υπάρξουν στοιχεία, δεν μπορεί να κλείσει σε καμία περίπτωση. Είναι γεγονός ότι οι δεσμοί της λιβεριανής εταιρείας ΜΑΥΟ με τη Ν.Δ. είναι διαχρονικοί, όπως διαχρονική είναι και η ροή μαύρου και αδήλωτου χρήματος από την εταιρεία αυτή προς τα ταμεία της Ν.Δ. και προς πρόσωπα που έχουν σχέση με τη Ν.Δ.». Είχε τονίσει ακόμη «πως όλοι μας θα πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της, ακόμη και όταν διαφωνούμε με τις αποφάσεις. Αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν και οι δικαστικοί λειτουργοί ότι σε ένα δημοκρατικό σύστημα, σε μια ευνομούμενη δημοκρατία, και οι κρίνοντες κρίνονται και αυτό έχει μεγάλη σημασία».

Στο ίδιο κλίμα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. κινήθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος ο κ. Π. Παυλόπουλος, που τόνισε ότι «ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, μετά τη γνωστοποίηση της πρότασης του αρμόδιου εισαγγελικού λειτουργού, σύμφωνα με την οποία οι “καταγγελίες” Λαλιώτη κατά της Ν.Δ. είναι ανυπόστατες, επιτίθεται εναντίον του λειτουργού αυτού επιχειρώντας έτσι – και ενώ η όλη υπόθεση έχει κλείσει οριστικά – όχι μόνον να αμφισβητήσει την εισαγγελική πρόταση αλλά και να στείλει συγκεριμμένο “μήνυμα” προς τον λειτουργό που τη διατύπωσε».

Πάντως, ο κ. Κ. Λαλιώτης επισημαίνει ότι «η Ν.Δ. για πολλούς μήνες είχε αρνηθεί ότι έχει την οποιαδήποτε σχέση με τη λιβεριανή εταιρεία ΜΑΥΟ. Ισχυριζόταν ότι δεν έχει πάρει χρήματα από τη ΜΑΥΟ. Και αποδείχθηκε σύμφωνα με τις ομολογίες όλων των στελεχών της Ν.Δ. ότι υπάρχει εισροή χρήματος προς τα ταμεία της Ν.Δ. ύψους άνω των 2 εκατομμυρίων δολαρίων». Και ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ καταλήγει: «Πρέπει όμως να υπάρξει συνέχεια και θα υπάρξει, γιατί υπάρχουν και άλλα στοιχεία».

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “