Γραμμή για χαμηλούς τόνους

«Δεν θέλω πολιτική εκμετάλλευση και πανηγυρισμούς». Με αυτή τη φράση ο Πρωθυπουργός διεμήνυσε στους υπουργούς, τους βουλευτές και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να κρατήσουν χαμηλούς τόνους και να μη βιαστούν να προεξοφλήσουν την αλλαγή του πολιτικού κλίματος εξαιτίας της μεγάλης επιτυχίας των διωκτικών αρχών στην εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη.

Ο κ. Κ. Στεφανόπουλος χαρακτήρισε σημαντικά τα αποτελέσματα των προσπαθειών των ελληνικών αρχών κατά τη συνάντησή του με τον κ. Κ. Σημίτη
Ο κ. Κ. Σημίτης επίσης δεν έκρυψε την ενόχλησή του με όσους στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ διακινούν πληροφορίες για δημοσκοπήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη από τις οποίες φέρεται να προκύπτει ότι μικραίνει η ψαλίδα ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. «Είναι καλύτερα να περιμένουμε τις δημοσκοπήσεις να ολοκληρωθούν και τότε να δούμε και να αξιολογήσουμε τα αποτελέσματά τους» είπε με έμφαση ο κ. Κ. Σημίτης.

Μήνυμα όμως έστειλε ο Πρωθυπουργός και σε όσα ΜΜΕ φιλοξενούν «σεναριολόγους» και υιοθετούν τις απόψεις τους προκαλώντας σύγχυση στην κοινή γνώμη. «Η εξάρθρωση της τρομοκρατίας δεν είναι ένα θρίλερ που παίζεται για ένα Σάββατο βράδυ προς τέρψιν των θεατών. Είναι μια προσπάθεια που στηρίζεται και απαιτεί πολλά στοιχεία, για αυτό χρειάζεται υπευθυνότητα και υπομονή» δήλωσε ο κ. Κ. Σημίτης μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο ενημέρωσε για την πορεία των ερευνών. Ο κ. Κ. Στεφανόπουλος χαρακτήρισε σημαντικά τα αποτελέσματα των προσπαθειών των ελληνικών αρχών και εξέφρασε την ελπίδα ότι «οι έρευνες θα φθάσουν μέχρι τον ηγετικό πυρήνα της οργάνωσης». Στη γραμμή των χαμηλών τόνων και της συναίνεσης κινήθηκε και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, ο οποίος ενημέρωσε χθες τους πολιτικούς αρχηγούς για την πορεία των ερευνών.

Ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης στις διαδοχικές συναντήσεις που είχε με τους αρχηγούς κομμάτων απέφυγε να μπει σε λεπτομέρειες για την πορεία των ερευνών και όπως χαρακτηριστικά έλεγαν στελέχη της Ρηγίλλης, «δεν γίναμε σοφότεροι». Ωστόσο διαβεβαίωσε τόσο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς ότι η πορεία των ερευνών συνεχίζεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και πως το κουβάρι της τρομοκρατίας θα ξετυλιχθεί και σύντομα θα κλείσει ο κύκλος. Τους είπε ακόμη ότι από τα μέχρι τώρα στοιχεία «δεν ενέχονται πολιτικοί χώροι».

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “