Η Ν. Δημοκρατία ξέχασε τώρα «την παράδοση υλικού»...

Στροφή 180 μοιρών κάνει τώρα η Ν.Δ. στο θέμα της τρομοκρατίας. Ξέχασε οριστικά τα περί… «τυχαίου γεγονότος» και «παράδοσης υλικού» που με περισσή επιπολαιότητα διακήρυτταν αρμόδιοι και αναρμόδιοι μετά τη σύλληψη του Σάββα Ξηρού και παραδέχθηκε διά στόματος του εκπροσώπου Τύπου τη μεγάλη επιτυχία των διωκτικών Αρχών.

Ύστερα από σύσκεψη που έγινε μέσα σε κλίμα αμηχανίας στη Ρηγίλλης, η Ν.Δ. εξέδωσε μια ουσιαστικά απολογητική δήλωση:

«Με αφορμή τις σημερινές ανακοινώσεις του αρχηγού της Αστυνομίας, η Ν.Δ. εκφράζει την ικανοποίησή της για την πρόοδο των ερευνών και στηρίζει την προσπάθεια των διωκτικών Αρχών να εξαρθρώσουν τη μάστιγα της τρομοκρατίας στην Ελλάδα. Η Ν.Δ. επί δεκαετίες έδωσε αυτό τον αγώνα τόσο πολιτικά όσο και θεσμικά με την ψήφιση του αντιτρομοκρατικού νόμου. Σύσσωμος ο ελληνικός λαός προσδοκά την πλήρη διαλεύκανση αυτής της πολύ σοβαρής υπόθεσης».

Στη μάχη για άμβλυνση των δυσμενών εντυπώσεων που έχει προκαλέσει η Ν.Δ. με τη στάση της αυτή την περίοδο μπήκε και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Δ. Σιούφας, ο οποίος προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα: «Φαίνεται ότι η πορεία των ερευνών φτάνει ψηλά. Βλέπουμε πολύ θετικά αυτή την εξέλιξη.

Έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, στις εισαγγελικές Αρχές και στηρίζουμε τις δράσεις της Αστυνομίας».

Την αλλαγή κλίματος είχε προετοιμάσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος κ. Π. Παυλόπουλος, ο οποίος εγκαίρως αντελήφθη ότι σύντομα ξεκαθαρίζει το τοπίο και με δύο τηλεοπτικές εμφανίσεις πριν από και μετά τη σύλληψη του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου είπε ότι οι έρευνες βρίσκονται σε καλό δρόμο και τώρα μένει το δύσκολο σκέλος της τεκμηρίωσης των στοιχείων.

Βουλευτές της Ν.Δ. παραδέχονται τώρα ότι – με εξαίρεση την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία από την πρώτη στιγμή τήρησε διαφορετική στάση και διαφώνησε δημοσίως με απόψεις άλλων στελεχών του κόμματός της – τα επιτελικά στελέχη της Ν.Δ. από επιπολαιότητα, βιασύνη και έλλειψη πολιτικών ανακλαστικών υπέπεσαν σε σημαντικό ολίσθημα, γεγονός που ζημίωσε το κόμμα. «Δώσαμε την εντύπωση ότι στα σημαντικά ζητήματα στερούμαστε πληροφόρησης και είμαστε εκτός τόπου και χρόνου», λένε χαρακτηριστικά και προσθέτουν: «Δεν είναι δυνατόν ένα μεγάλο κόμμα να μη διαθέτει μηχανισμούς ενημέρωσης ώστε να γνωρίζει ποιο γεγονός είναι τυχαίο και ποιο δεν είναι». Οι ίδιοι βουλευτές λένε ακόμη ότι «με τη στάση που επιδείξαμε αυτή την περίοδο εμφανιστήκαμε μικρόψυχοι και κακόπιστοι σε μια στιγμή όπου το κόμμα στις δημοσκοπήσεις είναι πρώτο και με διαφορά από το ΠΑΣΟΚ».

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “