Στενεύει ο κύκλος για τους «παππούδες»

Αυτό κι αν ήταν έκπληξη. Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε χθες ένα άτομο το οποίο πεστεύει ότι είναι ο αρχηγός της 17Ν.

Ψηλός, με άσπρα μαλλιά και γαλανά μάτια, με σπουδές στη Γαλλία ταιριάζει στην περιγραφεί του Αλ. Γιωτόπουλου παρ’ ότι κυκλοφορούσε με το όνομα Μιχ. Οικονόμου.

Η σύλληψη του, σαν βγαλμένη από ταινία, έγινε στους Λειψούς, όπου είχε το εξοχικό του σπίτι, την ώρα που έμπαινε στο δελφίνι. Αμέσως μετά μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην Αθήνα. Εξίσου κινηματογραφική αναμένεται και η συνέχεια, καθότι όλα δείχνουν ότι θα μάθουμε επιτέλους όλα τα μυστικά της οργάνωσης που για 27 χρόνια σκορπούσε τρόμο και αίμα.

Για να σταματήσουν επιτέλους και τα σενάρια – κυκλοφόρησαν και χθες από τους γνωστούς κύκλους – που θέλουν οι τρομοκράτες να διασυνδέονται με το ΠΑΣΟΚ. Η αφορμή δόθηκε από τη νεανική… πολιτική δράση του Κουφοντίνα, καθώς για ένα διάστημα συμμετείχε σε μαθητική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ. Για «γελοιότητες και αστειότητες ανάξιες σχολιασμού» έκαναν λόγο ο Κώστας Λαλιώτης και ο Χρήστος Πρωτόπαπας.

Κατά τα άλλα, μέσα στο κλίμα των ημερών λίγο έλειψε να ξεχάσουμε ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο για τις δημοτικές εκλογές. Μας το θύμισε χθες η Ντόρα Μπακογιάννη, παρουσιάζοντας σε ανοιχτή εκδήλωση στο Γκάζι τους περισσότερους υποψηφίους του συνδυασμού της. «Ψηφοδέλτιο εργασίας» το χαρακτήρισε η ίδια. Πάντως, μεταξύ των υποψηφίων την παράσταση έκλεψε η όμορφη ηθοποιός Μαρία Τσοπανάκη που μαζί με τον Τάκη Χρυσικάκο είναι οι δύο καλλιτέχνες του ψηφοδελτίου.

Πήρε τα όρη και τα βουνά χθες ο Πρωθυπουργός για να δείξει στους υπουργούς του ότι όλοι οι δρόμοι για την αλλαγή του πολιτικού κλίματος περνούν από την επαρχία. Ο κ. Κ. Σημίτης επισκέφθηκε τις σήραγγες υψηλών ταχυτήτων στα Τέμπη και τον Πλαταμώνα και έκανε σιδηροδρομικώς τη διαδρομή Λεπτοκαρυά – Αιγίνιο. Ε, μετά απ’ αυτό υπουργοί και υφυπουργοί ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “