Έχει ένα μυστικό....

Όταν ο κ. Κ. Καραμανλής εξελέγη πρόεδρος της Ν.Δ. για μεγάλο διάστημα απέφυγε να «αποκαλύψει» τις θέσεις για τα μείζονα προβλήματα της χώρας. Έτσι χαρακτηρίστηκε από «φίλους» στο κόμμα του αλλά και αντιπάλους στο ΠΑΣΟΚ, «εχέμυθος». Και αυτό το επίθετο τον ακολουθούσε για πολλούς μήνες. Είδαν και έπαθαν οι σύμβουλοι επικοινωνίας εκείνης της περιόδου να σβήσουν τη ρετσινιά.

Πέρασαν χρόνια και καιροί από τότε και στη Ν.Δ. άλλαξαν σχεδόν όλα. Απομακρύνθηκε ο ισχυρός άνδρας της Ρηγίλλης, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, και τον διαδέχθηκε ο Θόδωρος Ρουσόπουλος. Ο Γιώργος Σουφλιάς εκδιώχθηκε ως «σαμποτέρ», επέστρεψε ως «σωτήρας» και ορίσθηκε στρατηγός εκείνων που τον διέγραψαν. Ο Κώστας Καραμανλής και η Ντόρα Μπακογιάννη «υπέγραψαν» σύμφωνο φιλίας και συνεργασίας αφήνοντας άνεργους μεσολαβητές, γεφυροποιούς και καλοθελητές.

Μέχρι και στα γραφεία της Ρηγίλλης έγινε «λίφτινγκ» για να καταδειχθεί η νέα εποχή. Ένα πράγμα παραμένει σταθερό. Η «εχεμύθεια» του προέδρου και των επιτελών του κάθε φορά που πρέπει να πάρουν θέση σε ένα μεγάλο ζήτημα. Πριν από ένα μήνα ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε στους βιομηχάνους ότι δεν λέει τις θέσεις του για το Ασφαλιστικό για να μην τις… αντιγράψει η κυβέρνηση! Χθες ο κ. Κ. Καραμανλής, αντί συγκεκριμένων προτάσεων εξαπέλυσε νέο δριμύ κατηγορώ εναντίον της κυβέρνησης. Και σήμερα οι βουλευτές της Ν.Δ. ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από την Βουλή – ως η Ν.Δ. να είναι κόμμα διαμαρτυρίας – για να μην… διαρρεύσει μέσα από τη συζήτηση ποιες είναι οι θέσεις του κόμματος για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Μπορεί η Ν.Δ. να περιμένει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να πέσει σαν ώριμο φρούτο, όπως η ηγεσία της συνηθίζει να λέει. Κάποτε όμως θα πρέπει να πει στον ελληνικό λαό τι σκοπεύει να κάνει εάν δρέψει αυτή τα φρούτα της εξουσίας.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “