Ζητούν τώρα διαγραφή του!

Εξέγερση της οργανωμένης βάσης του Κινήματος Ελευθέρων Πολιτών αντιμετωπίζει ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, δύο εικοσιτετράωρα μετά την αναστολή της λειτουργίας του κόμματος.

Την ώρα που ο δήμαρχος σκιαμαχεί με την ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, διαμηνύοντας στη Ρηγίλλης ότι δεν πρέπει να τον θεωρεί δεδομένο, αρκετά στελέχη του ΚΕΠ όχι μόνον επικρίνουν σε οξύτατο ύφος τις ενέργειές του, αλλά δηλώνουν και αποφασισμένα να τις αγνοήσουν, παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια τους και διατηρώντας το κόμμα σε λειτουργία.

«Πολιτικός τυχοδιωκτισμός»

Χθες συγκροτήθηκε στην Αθήνα Επιτροπή Πρωτοβουλίας από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΕΠ, που με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Αβραμόπουλος ανέστειλε τη λειτουργία του κόμματος ως «ακραία πράξη πολιτικού τυχοδιωκτισμού».

Ταυτόχρονα τον κατηγορεί για «εγκατάλειψη του σκάφους» και «πολιτική λιποταξία», ενώ καλεί τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής στην πρώτη «ακηδεμόνευτη» συνεδρίαση, την Τετάρτη 19 Ιουνίου στα γραφεία του ΚΕΠ, «προκειμένου να αποφασίσουμε εμείς για την τύχη του κινήματός μας». Κάποιοι μάλιστα έχουν άγριες διαθέσεις, θέλουν δηλαδή να καθαιρέσουν και να διαγράψουν τον κ. Αβραμόπουλο.

Στη Θεσσαλονίκη

Ταυτόχρονα, από χθες συνεδριάζουν στελέχη των νομαρχιακών επιτροπών του ΚΕΠ στη Βόρειο Ελλάδα, με σκοπό τη διοργάνωση συνδιάσκεψης στη Θεσσαλονίκη, αύριο Σάββατο. Και εδώ η επιδίωξη είναι να λειτουργήσουν τα όργανα και να μείνει το κίνημα ζωντανό. Πάντως, μέλη του ΚΕΠ από τη συμπρωτεύουσα προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα, προτείνοντας να αναλάβει την ηγεσία του ΚΕΠ το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του ΚΕΠ κ. Γιάννης Λάμπρου, που είναι η «ψυχή του προνουντσιαμέντου της λέγκας του Βορρά», σύμφωνα με στέλεχος του ΚΕΠ. Χθες η Επιτροπή Πρωτοβουλίας ήρθε σε επαφή με τις οργανώσεις της Θεσσαλονίκης, ενώ υπήρξαν επαφές και με τον κ. Σταύρο Αφένδρα, που ήταν ο πρώτος που καυτηρίασε τη συμπεριφορά του κ. Αβραμόπουλου απέναντι στα στελέχη του.

Σαν γλάστρες

Όπως επισημαίνει πάντως στέλεχος του ΚΕΠ που αντιμετωπίζει με πολλή συμπάθεια τις εξελίξεις, το θέμα είναι αν οι διάφορες «κινήσεις της βάσης» θα μπορέσουν να συνεννοηθούν και να δημιουργήσουν μια προσωρινή διοικητική επιτροπή που θα οδηγήσει το κόμμα σε συνέδριο επανίδρυσης. «Είναι πολύ δύσκολο γιατί τα περισσότερα στελέχη του κόμματος δεν γνωρίζονται μεταξύ τους. Το κίνητρο όσων κινούνται αυτήν τη στιγμή είναι η οργή, επειδή θεωρούν ότι τους χρησιμοποίησαν σαν γλάστρες. Δεν νομίζω ότι αυτό αρκεί», αναφέρει τον εν λόγω στέλεχος.

Και στήριξη

Από την άλλη πλευρά, υπήρξαν χθες και δηλώσεις στήριξης του κ. Αβραμόπουλου από την οργάνωση Νεολαίας της Θεσσαλονίκης και από στελέχη της συμπρωτεύουσας, που χαρακτήριζαν την απόφασή του «γενναία πολιτική πράξη». Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις πάντως, η Βασιλέως Κωνσταντίνου αρνείται να τις σχολιάσει, χαρακτηρίζοντάς τις «αστεία πράγματα». Πάντως τα στελέχη που στηρίζουν την απόφαση του δημάρχου λένε κατ’ ιδίαν ότι υποκινούνται από την Χαριλάου Τρικούπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “