Χαμόγελα στη Ν.Δ. για Αβραμόπουλο-Μπους

Το κόμμα του Δημήτρη Αβραμόπουλου είναι από χθες παρελθόν. Και θα είναι το μόνο κόμμα στην νεώτερη πολιτική ιστορία που δημιούργησε σε πολλούς μεγάλες προσδοκίες με την ίδρυσή του και δεν μετρήθηκε ποτέ στις κάλπες.

Θα είναι δηλαδή το κόμμα των δημοσκοπήσεων και ο καθένας θα μπορεί να κάνει εκτιμήσεις για το ποιο ποσοστό θα έπαιρνε τελικά το ΚΕΠ αν έμπαινε στον στίβο της πολιτικής αναμέτρησης. Επισήμως, ο λόγος για τον οποίο ο δήμαρχος βάζει λουκέτο στο ΚΕΠ είναι ότι το ταμείον είναι μείον και δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν ούτε τα τηλέφωνα. Στη Ρηγίλλης ωστόσο εμφανίζονται βέβαιοι ότι ο δήμαρχος συμμορφώθηκε με τις οδηγίες του κ. Κ. Καραμανλή, ο οποίος πριν από μια εβδομάδα ουσιαστικά τον κάλεσε να διαλύσει το κόμμα του προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την επιστροφή του στη Ρηγίλλης. Η αποτυχία του εγχειρήματος του δημάρχου αποτελεί ασφαλώς καλό νέο για τη Ν.Δ., ψηφοφόροι της οποίας ήσαν – κυρίως – οι υποστηρικτές του…

Στο ΠΑΣΟΚ πάντως δεν έχουν πολλούς λόγους αυτές τις μέρες για να χαίρονται. Το κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι βαρύ μετά και τη χθεσινή γκάφα στη Βουλή για το Ασφαλιστικό, αλλά και την έκταση που έχει πάρει το θέμα Παπαδόπουλου. Για το θέμα αυτό για μια ακόμη φορά βρίσκεται στη δίνη του κυκλώνα ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Γ. Πανταγιάς, ο οποίος « κατηγορείται» και πάλι για διαρροές εναντίον του απερχόμενου υπουργού Αλέκου Παπαδόπουλου. Είναι σαφές, ωστόσο, ότι αν ο Πρωθυπουργός δεν επιθυμούσε αυτές τις διαρροές, θα είχε προσλάβει εδώ και χρόνια… υδραυλικό.

Κατά τα άλλα, ο κ. Σημίτης είχε χθες συνάντηση με τον Ισπανό ομόλογό του κ. Αθνάρ, με τον οποίο συζήτησαν μεταξύ άλλων και το ζήτημα του ευρωστρατού. Η ελληνική πλευρά ζήτησε δύο αλλαγές στο λεγόμενο κείμενο της Άγκυρας, τις οποίες ο κ. Αθνάρ θα συζητήσει σήμερα με τον κ. Γιλμάζ εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Σεβίλλης σε λίγες μέρες. Ίδωμεν.

Μετά τη φωτογραφία με τον κ. Μπους, ο κ. Καραμανλής είχε χθες συναντήσεις τόσο με τον αντιπρόεδρο κ. Τσένι όσο και με τον υπουργό Εξωτερικών Κ. Πάουελ. Έτσι, ο πρόεδρος περνά μια-μια τις εξετάσεις προκειμένου να λάβει το «χρίσμα», σύμφωνα με την έκφραση του προκατόχου του κ. Μ. Έβερτ, όταν και εκείνος ως εν δυνάμει πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί τις ΗΠΑ. Τώρα, βέβαια, όπως πολύ καλά ξέρει επίσης ο κ. Έβερτ, το υπερατλαντικό «χρίσμα» δεν φτάνει για να γίνει κανείς πρωθυπουργός…

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “