Ικανοποίηση Καραμανλή από τις επαφές στις ΗΠΑ

Τέσσερα θέματα περιελάμβανε η ατζέντα των συνομιλιών του πρόεδρου της Ν.Δ. με τον αντιπρόεδρο της αμερικανικής κυβέρνησης κ. Ντ. Τσένι. Την τρομοκρατία, το Κυπριακό, τον ευρωστρατό και την κατάσταση στα Βαλκάνια. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και η Σύμβουλος Ασφαλείας κ. Κοντολίζα Ράις.

Σύμφωνα με κύκλους της Ρηγίλλης, ο κ. Κ. Καραμανλής δεν έκρυβε τη μεγάλη ικανοποίησή του για την ανταπόκριση, όπως λένε, που βρήκαν οι απόψεις του αλλά και για το καλό κλίμα που επικράτησε στις συνομιλίες. «Είχα την ευκαιρία να διατυπώσω τις απόψεις μας για το Κυπριακό. Εάν συνεχιστεί η αδιαλλαξία από πλευράς Ντενκτάς και Άγκυρας είναι βέβαιον ότι η Κύπρος θα πρέπει να ενταχθεί στην επικείμενη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το πρώτο κύμα των κρατών-μελών της», είπε ο κ. Κ. Καραμανλής, μια θέση που επανέλαβε ο κ. κ. Καραμανλής στη συνάντηση που είχε αργότερα και με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Κ. Πάουελ. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι Αμερικανοί από την πλευρά τους έθεσαν κυρίως το ζήτημα της τρομοκρατίας.

Ο κ. Κ. Καραμανλής επιστρέφει στην Αθήνα αύριο το βράδυ. Στη Ρηγίλλης εμφανίζονται ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα του ταξιδιού του. Όπως λένε, όλες συναντήσεις ήταν υψηλού επιπέδου ενώ κατόρθωσε να έχει ολιγόλεπτη συνάντηση και με τον πρόεδρο Μπους. Οι επιτελείς της Ρηγίλλης διατείνονται μάλιστα, πως σε αυτό το ταξίδι οι χειρισμοί ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένοι, επειδή απέφυγαν να καλλιεργήσουν μεγάλες προσδοκίες για τα αποτελέσματα των επαφών που θα είχε ο κ. Κ. Καραμανλής στην Ουάσιγκτον.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “