Η επιλογή Στεφανή αιφνιδίασε και τη Ν.Δ.

Πρώτα αιφνιδιάστηκαν και ύστερα πανηγύριζαν τα στελέχη της Ν.Δ. με την απόφαση του Πρωθυπουργού να αντικαταστήσει τον Αλέκο Παπαδόπουλο με τον καθηγητή Κώστα Στεφανή. «Είναι προφανές ότι ήταν μια λύση ανάγκης για τον κ. Κ. Σημίτη, αφού ο κ. Κ. Στεφανής εδώ και καιρό βρίσκεται εκτός πολιτικής και όλο αυτό το διάστημα δεν έχει εκφράσει τη διάθεση να ασχοληθεί με τα κοινά» έλεγαν κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. και υποστήριζαν:

«Προφανώς ο κ. Κ. Σημίτης διερεύνησε τη διάθεση στελεχών του ΠΑΣΟΚ και κατέληξε ότι ουδείς είχε την πρόθεση σ’ αυτή την πολύ κακή συγκυρία για την κυβέρνηση να αναλάβει το υπουργείο Υγείας».

Πάντως πριν ανακοινωθεί το όνομα του νέου υπουργού στην Ρηγίλλης υπήρχε εκνευρισμός καθώς κάποιοι ανησυχούσαν μήπως ο Πρωθυπουργός τούς αιφνιδιάσει με κάποιο μίνι ανασχηματισμό, ο οποίος θα άλλαζε τις εντυπώσεις. Έτσι, ο κ. Θ. Ρουσόπουλος από τις ΗΠΑ και όλα τα κορυφαία στελέχη καθώς και ο κ. Μ. Έβερτ από την Αθήνα με δηλώσεις τους επέκριναν προκαταβολικά τον Πρωθυπουργό για τους χειρισμούς του και μιλούσαν για βαθιά κρίση. Πιο επικριτικός ήταν ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής κ. Ευ. Μεϊμαράκης, ο οποίος, αφού είπε ότι «υπουργοί στενοί συνεργάτες του κ. Σημίτη εγκαταλείπουν το κυβερνητικό σκάφος και αποχωρούν κουρασμένοι και απογοητευμένοι», πρόσθεσε: «Γίνεται πλέον φανερό ότι ο κ. Σημίτης δεν μπορεί να κυβερνήσει αποτελεσματικά. Η εικόνα διάλυσης του κράτους σε όλους τους τομείς και η βαθιά κρίση της κυβέρνησης έχουν πάρει επικίνδυνες διαστάσεις».

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “