«Καρφιά» στο Πεκίνο, «μαχαίρια» στη Βουλή

Την ίδια πορεία με το… θερμόμετρο ακολουθεί και η πολιτική ζωή. Χθες η θερμοκρασία ανέβηκε αισθητά, από τη Δευτέρα, όμως, θα υπάρξει κορύφωση του καύσωνα, με 38 βαθμούς στην Αθήνα.

Αντιστοίχως και στις σχέσεις του Πρωθυπουργού με τον Αλέκο Παπαδόπουλο ο υδράργυρος ανεβαίνει και όλα δείχνουν ότι η αντίστροφη μέτρηση για την αντικατάσταση του υπουργού Υγείας έχει αρχίσει. Ο Πρωθυπουργός φθάνει σήμερα το βράδυ στην Αθήνα και οι πληροφορίες από το Πεκίνο λένε ότι έχει πάρει τις αποφάσεις του και θα τις ανακοινώσει το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα. Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας περιμένει την επιστροφή Σημίτη και λέει με νόημα ότι μεγάλο ρόλο στην υπόθεση έχει παίξει και το περιβάλλον του Πρωθυπουργού…

Ο κ. Σημίτης πάντως φέρεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί γύρω από την υπόθεση Παπαδόπουλου. Τα «φόρτωσε», λοιπόν, όλα στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στο ταξίδι και μεταδίδουν από εκεί πληροφορίες για το μείζον αυτό ζήτημα. Διαμαρτυρήθηκε, μάλιστα, που του κάνουν συνέχεια ερωτήσεις για το θέμα Παπαδόπουλου και τους συνέστησε να ασχολούνται μόνο με τα της επίσκεψης. Η οποία, παρεμπιπτόντως, είχε απ’ ό,τι φαίνεται πενιχρά αποτελέσματα…

Το θερμόμετρο ανέβηκε και στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το πολιτικό χρήμα. Και ενώ υπήρχε αρχικά διακομματική συμφωνία, στην πορεία βγήκαν τα «μαχαίρια». Εκεί, όμως, που οι βουλευτές όλων των κομμάτων ομονόησαν ήταν στην απόφαση να χαρίσουν στους εαυτούς τους πρόστιμα 2,5 δισ. για παραβάσεις του νόμου στις προηγούμενες εθνικές εκλογές. Είναι πολύ σπουδαίο να έχει κανείς σ’ αυτή τη ζωή το μαχαίρι και το πεπόνι. Κατά τα άλλα, οι «αδιάφθοροι» μπαίνουν για τα καλά στη ζωή μας. Μετά την ΕΛ.ΑΣ., την Εφορία και τις φυλακές που έστησαν μηχανισμούς «Ράμπο» για τον εσωτερικό έλεγχο των διαδικασιών τους, τώρα και το υπουργείο Άμυνας αποκτά τους δικούς του αδιάφθορους για να ελέγχουν τις προμήθειες πολεμικού υλικού που – ως γνωστόν – φθάνουν τα 4 τρισ.

«Αθήνα αύριο» είναι το όνομα του συνδυασμού της Ντόρας Μπακογιάννη το οποίο παρουσίασε χθες στο Πάρκο Ελευθερίας. Την παράσταση όμως στην εκδήλωση έκλεψε το… πινέλο του μεγάλου μας ζωγράφου Γιάννη Μόραλη ο οποίος φιλοτέχνησε το σήμα: το κλαρί μιας ελιάς. Που θυμίζει την Αττική αλλά και την αριστερή «Ελιά» της Ιταλίας, διευκολύνοντας έτσι – ίσως – και τα αριστερά ανοίγματα της υποψηφίας δημάρχου.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “