Καραμανλής α λα... Μάο

Το γνωστό τσιτάτο του Μάο «αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθήσουν» δανείστηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ. για να δικαιολογήσει το έλλειμμα στελεχών που υπάρχει στο κόμμα του, αλλά και να διασκεδάσει την ήττα που υπέστησαν οι σκιώδεις υπουργοί από τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ στη γνωστή δημοσκόπηση της V-PRC.

«Το 1981, το βέβαιο είναι ότι με εξαίρεση τον μακαρίτη τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, ουδείς άλλος ήταν στοιχειωδώς γνωστός. Σε αντίθεση με τη σημερινή Ν.Δ. που έχει πολλά στελέχη γνωστά και ακόμη περισσότερα στελέχη τα οποία ανθούν σήμερα. Δώστε τους χρόνο και δώστε τους ευκαιρίες» είπε με έμφαση ο κ. Κ. Καραμανλής, μιλώντας στην Όλγα Τρέμη και στην εκπομπή «Σημείο αναφοράς» του Star.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., πάντως, δεν απάντησε στο ερώτημα ποια είναι η ισχυρή ομάδα του κόμματος και πώς θα στελεχωθεί μια ενδεχόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. Περιορίστηκε μόνο να πει ότι το κόμμα του «έχει μια πολύ μεγάλη ομάδα στελεχών, από τα οποία άλλα είναι περισσότερο γνωστά στη δημοσιότητα για – χίλιους λόγους – και άλλα λιγότερο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι εξ ίσου ικανά».

Αρκετά ερωτήματα δέχθηκε ο πρόεδρος και για το άλλο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή την ώρα η Ν.Δ., που είναι η αλαζονική συμπεριφορά ορισμένων στελεχών του. Ένα θέμα που ανέδειξε ο ίδιος λέγοντας ότι θα «πατάξει φαινόμενα αλαζονείας». Επειδή όμως ο κ. Κ. Καραμανλής αρέσκεται πολύ στην τακτική του καρότου και του μαστιγίου, μετά την ψυχρολουσία την οποία επεφύλαξε στην προχθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στους στενούς συνεργάτες του και σε στελέχη όλων των βαθμίδων για την προκλητική συμπεριφορά τους, χθες είπε ότι η αυστηρότατη προειδοποίησή του έγινε για λόγους προληπτικούς και το αιτιολόγησε ως εξής: «Το είπα όχι γιατί έχω κάποιο συγκεκριμένο δείγμα συμπεριφοράς, αλλά γιατί θέλω να προλάβω. Αν θέλετε, είναι η αυξημένη ευαισθησία μου, καθώς παρατηρούνται σήμερα στο κυβερνών κόμμα στο ΠΑΣΟΚ και τα οποία βέβαια είναι φυσικό να έχουν προκαλέσει αλγεινή εντύπωση, την αποστροφή της μεγάλης πλειοψηφίας του κόσμου». Πάντως, τόσο ο κ. Κ. Καραμανλής όσο και όλοι οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι το τρίπτυχο των σοβαρών προβλημάτων της Ν.Δ. είναι «το έλλειμμα πολιτικού λόγου, η έλλειψη στελεχών και η αλαζονεία που διαπερνά όλη την κομματική πυραμίδα». Καθημερινά φθάνουν στο γραφείο του προέδρου της Ν.Δ. καταγγελίες για προκλητική συμπεριφορά προσώπων, ορισμένα από τα οποία βρίσκονται στο περιβάλλον του. Κορυφαία στελέχη λένε ότι η προειδοποίηση που απηύθυνε από το βήμα της Γερουσίας ήταν μόνο αρχή και σύντομα θα λάβει μέτρα.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “