Στην αυριανή συνεδρίαση της Κ.Ο.

Λοιπόν, ο Γιώργος Παπανδρέου πήγε στο γυμναστήριο. Το παραδέχθηκε και ο ίδιος. Το ερώτημα στο οποίο μένει να δοθεί απάντηση είναι τι ακριβώς έκανε εκεί.

Φυσικοθεραπεία ή γυμναστική; Και ακόμη, χρησιμοποίησε βαράκια ή αυτή τη φορά προτίμησε το αερόμπικ;

Ό,τι και να έκανε ο κ. Παπανδρέου, το – αμείλικτο – ερώτημα που παραμένει για την κυβέρνηση είναι γιατί ο υπουργός Εξωτερικών πήγε στο γυμναστήριο και όχι στην Κυβερνητική Επιτροπή, η οποία είχε θέμα συζήτησης τον Ευρωστρατό και το Κυπριακό. Οι απόψεις για όλα αυτά διίστανται και έτσι η… έρευνα συνεχίζεται, ώστε να διαπιστωθεί και αν υπάρχει ιός στις σχέσεις του Πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών.

Γυμνάσια στην κυβέρνηση, όμως, αναμένονται και από τους βουλευτές. Βλέπετε, στην αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει μόνο μισή ώρα, γιατί κυρίως θέλει να ακούσει. Να μην το παρακάνουν, όμως, κιόλας. Για τον λόγο αυτό έχουν εξαπολυθεί από χθες τρεις έμπιστοι συνεργάτες του Πρωθυπουργού για να εντοπίσουν τους υπόπτους και να είναι βέβαιοι ότι τα όποια πυρά πέσουν θα είναι άσφαιρα και… για την τιμή των όπλων.

Γιατί στο ΠΑΣΟΚ, σε αντίθεση με τη Ν.Δ., ξέρουν στα δύσκολα να είναι προσεκτικοί. Έτσι έχουν επανέλθει τα χαμόγελα σε Μαξίμου και Χαριλάου Τρικούπη και για πρώτη φορά τα στελέχη κάνουν αισιόδοξες σκέψεις για τις δημοτικές εκλογές. Και στο ΠΑΣΟΚ είναι μεν αισιόδοξοι, αλλά όχι και αφελείς όπως οι ιδιαίτερα αισιόδοξοι επιτελείς της Ρηγίλλης, οι οποίοι έχουν ανεβάσει τον πήχυ της νίκης τους στις 35 νομαρχίες. Αλλά είπαμε, οι δημοσκοπήσεις φούσκωσαν τα μυαλά των συνεργατών του κ. Κ. Καραμανλή.

Στη Ν.Δ., πάντως, συνεδρίασε χθες το Πολιτικό Συμβούλιο με τον κ. Κ. Μητσοτάκη εκ δεξιών του κ. Κ. Καραμανλή και τον κ. Τζ. Τζαννετάκη εξ ευωνύμων προκειμένου να συζητήσουν τι θα πει ο πρόεδρος του κόμματος στον κ. Κ. Σημίτη, από τον οποίο θα ενημερωθεί την Παρασκευή για την πορεία των εθνικών θεμάτων. Μετά τη σύσκεψη ο πρόεδρος της Ν.Δ. αντέγραψε τον κ. Άκη Τσοχατζόπουλο και επανέλαβε αυτό που είχε πει εκείνος στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ότι δεν δίνουνε «λευκή επιταγή στον κανένα». Αυτό θα πει ευρηματικότητα.

Ο πιο καλός ο μαθητής ήμουν εγώ στην τάξη… Ο κ. Κ. Μητσοτάκης υπαγορεύει και ο κ. Κ. Καραμανλής γράφει τι πρέπει να πει την Παρασκευή στον κ. Κ. Σημίτη

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “