Χ.Τρικούπη - επιτελείο Μαξίμου σημειώσατε 1

Όλα τα γάμου δύσκολα… αναφωνούν οι επικοινωνιακοί σύμβουλοι του Πρωθυπουργού, καθώς το σχέδιό τους για αντεπίθεση του κ. Κ. Σημίτη με αιφνιδιαστικές επισκέψεις προκαλεί γκρίνια και κλυδωνισμούς.

Η χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Κώστα Λαλιώτη δεν ήταν ούτε ήρεμη ούτε ανέφελη και κανείς από τους δύο δεν μπορεί ισχυριστεί ότι πέρασε ευχάριστα. Και όλα δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα επιστρέψει στην παλιά δοκιμασμένη συνταγή του ενιαίου επικοινωνιακού κέντρου, όπως αυτό που λειτουργεί τις παραμονές εκλογών με επικεφαλής τον Κώστα Λαλιώτη. Δηλαδή, προς το παρόν, Χαριλάου Τρικούπη – επιτελείο Πρωθυπουργού σημειώσατε 1.

Κατά τα άλλα, τέσσερα υπουργεία ζητούν προσλήψεις. Και όχι μια και δυο, αλλά εκατοντάδες, γιατί τόσους χρειάζονται να καλύψουν τις ανάγκες τους. Ο λόγος, για τα υπουργεία Παιδείας, Υγείας, Δημόσιας Τάξης και Εθνικής Άμυνας. Τα αιτήματα για την έγκριση πρόσθετων δαπανών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους πέφτουν βροχή, οι υπουργοί πιέζουν και ο Νίκος Χριστοδουλάκης σηκώνει τα χέρια ψηλά, καθώς το πρώτο δίμηνο του 2002 η «μαύρη τρύπα» του υπολογισμού αγγίζει τα 200 δισ. Αυτό είναι το θέμα που θα απασχολήσει την Πέμπτη το Υπουργικό Συμβούλιο και αναμένονται με ενδιαφέρον τα όσα θα πει ο υπουργός Οικονομίας για το φρένο που ούτως ή άλλως θα πρέπει να μπει στις δαπάνες. Το ερώτημα είναι ποιος θα πληρώσει τη νύφη.

Θυμόσαστε εκείνο το πετυχημένο σλόγκαν που ακούγαμε από τον Σπύρο Παπαδόπουλο για την απογραφή; «Ωραίοι είμαστε, αλλά πόσοι είμαστε;» έλεγε ο ηθοποιός και θα μπορούσε να το επαναλάβει πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου, αφού τα δημοτολόγια, που είναι πλέον και οι εκλογικοί κατάλογοι, μάς εμφανίζουν εκτός από… ωραίους και κατά 900.000 περισσότερους. Η αύξηση προκύπτει από τους ομογενείς που ήταν γραμμένοι στα δημοτολόγια, αλλά ουδέποτε γράφτηκαν στους εκλογικούς καταλόγους αφού δεν έρχονται στην Ελλάδα να ψηφίσουν.

Μη βλέπετε τα χαμόγελα του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών με τον Ισπανό ομόλογό του κ. Πικέ. Τα επιβάλλει το… πρωτόκολλο. Κάθε φορά που πηγαίνει στο Συμβούλιο Σύνδεσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, ο Ισμαήλ Τζεμ ακούει τα εξ αμάξης για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα του. Αυτό όμως δεν τον εμποδίζει να επαναλάβει τη γνωστή τουρκική θέση πως αν η Κύπρος μπει στην Ένωση χωρίς να έχει δοθεί πριν πολιτική λύση, θα υπάρξει κρίση

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “