Τα βάρος στα μεσαία- κυρίως - εισοδήματα

Να κεφαλαιοποιήσει τα κέρδη που αποκόμισε από τη συνέντευξη προσπαθεί τώρα ο Πρωθυπουργός, καθώς εκτιμά ότι αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να αλλάξει το δυσμενές κλίμα για την κυβέρνηση.

Έτσι, στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα ζητήσει περισσότερη δουλειά από όλους τους υπουργούς, καθώς είναι κοινό μυστικό ότι από τις αρχές του χρόνου πολλά μέλη της κυβέρνησης… εντρυφούν περισσότερο στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ και λιγότερο στην παραγωγή έργου. Πάντως, στη Χαριλάου Τρικούπη αισιοδοξούν ότι σύντομα θα ανακτήσουν την πρωτοβουλία των κινήσεων αφού, όπως λένε, αν μη τι άλλο με τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού παγιώθηκε στην κοινωνία η αντίληψη ότι δεν πρόκειται να γίνουν πρόωρες εκλογές. Επομένως, τα στελέχη ξέρουν τώρα καλά ότι υπάρχει μπροστά τους… ανήφορος διετίας.

Αν υιοθετηθεί πάντως η εισήγηση της επιτροπής που μελέτησε το θέμα του φορολογικού συστήματος, τότε και οι φόροι θα τραβήξουν την ανηφόρα. Διότι, σύμφωνα με τις προτάσεις, προβλέπεται αύξηση των έμμεσων φόρων στη βενζίνη, τα τέλη κυκλοφορίας, αλλά και στο νερό και το φως. Και αύξηση φορολογίας στα μεσαία, κυρίως, εισοδήματα. Αντίθετα, έχουν κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένοι οι χαμηλόμισθοι και οι συνταξιούχοι, οι οποίοι θα επωφεληθούν τόσο από την αύξηση του αφορολόγητου ορίου όσο και από την κατάργηση υποβολής φορολογικής δήλωσης…

Στη Ν.Δ. τώρα ηγεσία και στελέχη βρίσκονται σε κατάσταση «μέθης» από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων. Ακόμη και όταν συνεδριάζουν για την οικονομία, όπως έκαναν χθες, πάλι για τις δημοσκοπήσεις μιλούν, ενώ με δυσκολία συγκρατούνται να μην πανηγυρίσουν δημοσίως για μελλοντικές νίκες που θεωρούν δεδομένες, λες και δεν τους δίδαξε τίποτε η τελευταία δεκαετία.

Απομονωμένος όσο ποτέ είναι πλέον ο Αριέλ Σαρόν, καθώς σύσσωμη η διεθνής κοινότητα (των ΗΠΑ μη εξαιρουμένων) τού διαμηνύει με κάθε τρόπο ότι ο φαύλος κύκλος της βίας δεν έχει τέλος. Κι ότι η ειρήνη με τους Παλαιστινίους είναι η μόνη οδός με προοπτική για το συμφέρον των παιδιών της Παλαιστίνης και του Ισραήλ. Η φωτογραφία, από τη χθεσινή διαδήλωση στη Γάζα κατά του Σαρόν

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “