Η επόμενη ημέρα της συνέντευξης

Οι επιτελείς του κ. Κ. Σημίτη χθες έκαναν… ταμείο. Μετρούσαν τα κέρδη και τις απώλειες από τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού και κατέληγαν ότι τα συν που εξασφάλισε η κυβέρνηση από την εμφάνιση του κ. Κ. Σημίτη ήταν περισσότερα από τα πλην.

Μάλιστα, οι επικοινωνιολόγοι πιστεύουν πως αν ο Πρωθυπουργός στο τέλος δεν έδειχνε στους τηλεθεατές εκείνον τον δυσνόητο πίνακα με τα στοιχεία της παραγωγικότητας, αν ήταν περισσότερο πειστικός όταν μιλούσε για χρηματιστήριο και περισσότερο ανθρώπινος όταν απευθυνόταν σε χιλιάδες «θύματα» της Σοφοκλέους, τα πράγματα θα ήταν ακόμη καλύτερα. Πάντως, το γεγονός και μόνο ότι 2 εκατομμύρια πολίτες είδαν ολόκληρη σχεδόν τη συνέντευξη δικαιώνει τους εμπνευστές της επικοινωνιακής αντεπίθεσης του Πρωθυπουργού μεσω TV. Αναμφισβήτητα το ΠΑΣΟΚ πήρε μια βαθιά ανάσα. Το πόσο θα κρατήσει αυτή είναι πλέον στο χέρι των μελών της κυβέρνησης, καθώς τώρα έχουν την άνεση κάποιων ημερών για να ανακτήσουν την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Όσο για τη Ν.Δ, όπως αναμενόταν, έχουν δυσκολία να συνεννοηθούν στην αξιολόγηση της συνέντευξης του Πρωθυπουργού. Έτσι, ενώ ο Θ. Ρουσόπουλος στη δήλωσή του ήταν αρκετά ήπιος, αντίθετα σκληροί και επιθετικοί ήταν ο Γιώργος Σουφλιάς, ο Μιλτιάδης Έβερτ και ο Προκόπης Παυλόπουλος. Θα μου πείτε ότι αν συμφωνούσαν όλοι σ΄ ένα θέμα στη Ρηγίλλης, αυτό θα ήταν είδηση…

Μπορεί κατά κοινή ομολογία μια από τις καλύτερες τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού να ήταν για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, όμως οι αγρότες που βρίσκονται στους δρόμους μάλλον δεν πείσθηκαν και απειλούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Στην κυβέρνηση πάντως εκτιμούν ότι σύντομα θα υπάρξει εκτόνωση και χρεώνουν τα μπλόκα στη στείρα αντιπολίτευση των συνδικαλιστών της Ν.Δ. και του ΚΚΕ.

Κατά τα άλλα, ο κυκλικός κόμβος του ΟΤΕ στην Κηφισίας, που ταλαιπωρεί καθημερινά χιλιάδες εποχούμενους, θα παραδοθεί τις επόμενες εβδομάδες στην κυκλοφορία, οι ουρές για τις εντερικές λοιμώξεις δεν έχουν τέλος στο Νοσοκομείο Παίδων, ενώ μετά τη λήξη της συμφωνίας κυρίων που υπήρχε μεταξύ κυβέρνησης – εμπόρων, λόγω της υιοθέτησης του ευρώ, σειρά ανατιμήσεων – κυρίως σε τρόφιμα – κτυπά την αγορά.

Ο Γιώργος Παπανδρέου απαθανατίζει με τη φωτογραφική του μηχανή, την οποία δεν αποχωρίζεται ποτέ, το νεκροταφείο με τους πήλινους στρατιώτες στην πόλη Σιάν της Κίνας. Μαζί με τον Τούρκο ομόλογό του κ. Τζεμ, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί την επόμενη βδομάδα με τον Αραφάτ και τον Πέρες στέλνοντας ένα μήνυμα ειρήνης με πολλούς αποδέκτες

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “