Στήριξη με πράξεις ζητεί η Ντόρα

Και μετά τα μεγάλα λόγια, τα θερμά χειροκροτήματα και τις ευχές, η Ντόρα Μπακογιάννη ζητεί σήμερα στήριξη στην πράξη από τους συνάδελφους της την Α’ περιφέρεια Αθηνών, αλλά και τον κ. Μ. Έβερτ, τους οποίους έχει καλέσει στο γραφείο της για σύσκεψη. Η υποψήφια δήμαρχος επέλεξε αυτή η συνάντηση να είναι η πρώτη κίνηση της πολύμηνης προεκλογικής της εκστρατείας, προκειμένου να καταδειχθεί η ενότητα του κόμματος στη σημαντική μάχη του πρώτου δήμου της χώρας. Ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. και οι βουλευτές ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και θα είναι όλοι εκεί πλην του κ. Γ. Βουλγαράκη, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ.

Στάσου πλάι μου…

Η υποψήφια δήμαρχος θα ζητήσει από τους βουλευτές να σταθούν δίπλα της τους προσεχείς μήνες, ώστε η ενότητα που εμφανίζει αυτή την ώρα το κόμμα στο πρόσωπό της να μην είναι σχήμα λόγου. Προς το παρόν, πάντως, η Ντόρα Μπακογιάννη φαίνεται να παραβιάζει ανοιχτές πόρτες καθώς όλοι οι βουλευτές της Α’ Αθηνών έχουν λόγους να της παράσχουν βοήθεια, μιας και η προίκα των ψηφοφόρων των στελεχών που αφήνει σ’ αυτή την περιφέρεια είναι μεγάλη.

Κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. επισημαίνουν ότι αυτή την ώρα θα είναι όλοι μαζί της, αλλά τα προβλήματα θα εμφανιστούν μόλις αρχίσει να μοιράζεται η πίτα στην Α’ περιφέρεια. Τότε που ο καθένας θα διεκδικεί για λογαριασμό του τη μερίδα του λέοντος και για να την εξασφαλίσει θα ζητεί βοήθεια από την κ. Ντ. Μπακογιάννη ως ανταπόδοση της στήριξης που προσφέρει σήμερα.

Βοήθεια από Έβερτ

Ένα από τα πρόσωπα στα οποία επενδύει πολλά η κ. Ντόρα Μπακογιάννη είναι ο κ. Μ. Έβερτ, ο οποίος εμφανίζεται αποφασισμένος να τη βοηθήσει σ’ έναν χώρο που γνωρίζει καλά. Μάλιστα, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη τον περασμένο μήνα τον επισκέφθηκε στο γραφείο του, τον συμβουλεύτηκε και ζήτησε τη βοήθειά του.

Παράλληλα η κ. Ντόρα Μπακογιάννη έχει αρχίσει τις πρώτες επαφές για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου της. Όπως λένε οι συνεργάτες της, στόχος είναι οι υποψήφιοι να μην είναι όλοι νεοδημοκράτες αλλά ορισμένοι να προέρχονται από τον χώρο της Αριστεράς. Όσο για τα τρία κομματικά αξιώματα που κατέχει σήμερα, θα εγκαταλείψει τα δύο από αυτά αλλά σταδιακά. Σύμφωνα με συνεννεόηση που έχει κάνει με τον πρόεδρο του κόμματος πρώτα θα παραιτηθεί από το όργανο «Ανάλυσης πολιτικής» και ύστερα από συντονίστρια Εξωτερικών, ενώ θα παραμείνει στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “