Τα πολλά πρόσωπα μιας Πρωταπριλιάς

Πρωταπριλιάτικο ψέμα θεώρησαν κάποιοι – στη Χαριλάου Τρικούπη – τα όσα είπε ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης για την κατάργηση του ΠΑΣΟΚ και τη δημιουργία νέου αριστερο-κεντροδεξιού κόμματος, στο οποίο δεν θα μετέχουν μόνο δυνάμεις της Αριστεράς αλλά και οι κ.κ. Δ. Αβραμόπουλος και Σ. Μάνος.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης – που και στο παρελθόν έχει ταράξει τα νερά με δηλώσεις του – τα είπε πάντως στα σοβαρά. Και κάτι μας λέει ότι θα ασχοληθούμε με το θέμα – παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση θέλησε να το υποβιβάσει – ξανά…

Πρωταπριλιά, λοιπόν, σήμερα και στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ τραγουδούν Απρίλη μου ξανθέ και Μάη μυρωδάτε, καθώς εγκαταλείπουν την άμυνα και περνούν – επικοινωνιακά τουλάχιστον – στην αντεπίθεση. Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν επενδύσει πολλά για την αλλαγή του πολιτικού κλίματος στην πρώτη ύστερα από πολύ καιρό συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παραχωρεί ο Πρωθυπουργός στις 8 του μηνός προς όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Αυτό θα είναι μόνον η αρχή, καθώς η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ σχεδιάζουν να αναδείξουν με οργανωμένο και πειστικό τρόπο το έργο της κυβέρνησης απαντώντας έτσι – όπως λένε – στην «ισοπεδωτική και μηδενιστική» αντιπολίτευση που ασκεί ο πρόεδρος της Ν.Δ. εδώ και πολύ καιρό. Και βέβαια ελπίζουν να κλείσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα ψηφοδέλτια για τις δημοτικές που δεν λένε με τίποτα να κλείσουν.

Πρωταπριλιάτικο ψέμα, όμως, θα μπορούσε να θεωρηθεί και η σημερινή συνάντηση στα γραφεία της Ντόρας Μπακογιάννη. Η υποψήφια δήμαρχος έχει καλέσει στο γραφείο της – ζητώντας στήριξη – τους βουλευτές της Α’ Αθηνών, μεταξύ των οποίων – άκουσον, άκουσον – και τους πάλαι ποτέ άσπονδους φίλους της κ. Π. Παυλόπουλο και Μ. Έβερτ. Βλέπετε, τόσο ο κ. Παυλόπουλος όσο και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος εμφανίζονται πλέον ως ένθερμοι υποστηρικτές της. Τι έχουν ακόμη να δουν τα μάτια μας…

Μακάρι να ήταν πρωταπριλιάτικο ψέμα οι δραματικές εξελίξεις στο Μεσανατολικό. Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι στροβιλίζονται στη δίνη του πολέμου, ενώ ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απλοί παρατηρητές της δολοφονίας αθώων ανθρώπων και από τις δύο πλευρές. Η πρωτοβουλία τού κ. Γ. Παπανδρέου για συγκρότηση ευρωπαϊκής υπουργικής αποστολής, που θα επιχειρούσε να θέσει τέρμα στη σφαγή στην Παλαιστίνη, έπεσε στο κενό καθώς οι Ισραηλινοί απαγόρευσαν την είσοδο στη Ραμάλα στους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “