Για στρατεύσιμους και ασφαλισμένους

Μήπως ήρθε η ώρα να πάμε ξανά φαντάροι; Γιατί αν γίνουν στο στράτευμα τα μισά από τα όσα εξήγγειλε ο Γιάννος Παπαντωνίου, χαράς ευαγγέλια.

Καταργούνται, λέει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, διά παντός τα μαγειρεία και οι αγγαρείες, που είναι τα βάσανα των φαντάρων, και παραχωρούν τη θέση τους στο Ίντερνετ καφέ, τον κινηματογράφο, τον αθλητισμό και τα επιμορφωτικά σεμινάρια. Ακόμη και προγράμματα για αναλφάβητους ετοιμάζει ο Γιάννος. Το μόνο κακό που θα φέρει η… θητεία λάιτ είναι ότι μαζί με τις αγγαρείες θα χαθούν και οι φοβερές ιστορίες με τις υπερβολές τους που αφηγούνται για μια ζωή οι άνδρες στις παρέες τους. Αλλά μπροστά στον εκσυγχρονισμό ας πάει και το παλιάμπελο…

Τα νέα δεν είναι καλά μόνο για τους στρατευμένους, αλλά και για τους ασφαλισμένους. Ο υπουργός Οικονομίας κ. Ν. Χριστοδουλάκης επείσθη τελικά να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη (μάλλον για τη δική σας και τη δική μας πρόκειται) για την «προίκα» των ασφαλιστικών ταμείων. Τώρα αισιοδοξούν στη Χαριλάου Τρικούπη ότι έρχονται καλύτερες ημέρες για τις σχέσεις κυβέρνησης και εργαζομένων. Και αυτές τις καλύτερες ημέρες τις έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ το ΠΑΣΟΚ, καθώς η αντίστροφη μέτρηση για τις δημοτικές εκλογές αρχίζει την άλλη εβδομάδα με την επίσημη ανακοίνωση από τον Κ. Καραμανλή – επιτέλους – της κ. Ντόρας Μπακογιάννη. Είναι η μόνη ανακοίνωση πλέον που εκκρεμεί, καθώς χθες ανακοίνωσε και το ΚΚΕ τον υποψήφιό του που είναι ο Σπύρος Χαλβατζής.

Κατά τα άλλα, συνεχίστηκαν όλη την ημέρα χθες τα «απόνερα» της σκληρής κόντρας Σημίτη – Καραμανλή στη Βουλή. Οι κ.κ. Χρ. Πρωτόπαπας και Θ. Ρουσόπουλος προσπάθησαν να κρατήσουν το παιχνίδι ζεστό με δηλώσεις και αντιδηλώσεις, οι οποίες κατέληξαν με τον υπουργό να δηλώνει «τα ίδια Θοδωράκη μου τα ίδια Θοδωρή μου». Και τον εκπρόσωπο της Ν.Δ. να απαντά:«Παραφράζει ο κ. Πρωτόπαπας τις λαϊκές ρήσεις, όπως καθημερινά παραποιεί την πραγματικότητα». Πάντως, παρά τις αντιπαραθέσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. ψήφισαν χθες μαζί την κύρωση της Συνθήκης της Νικαίας.

Έκκληση στους πολέμιους της παγκοσμιοποίησης έκανε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου ζητώντας τους να μην προκαλέσουν επεισόδια κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας. Οι φορείς που έχουν να καταθέσουν προτάσεις για το μέλλον της Ευρώπης είναι καλοδεχούμενοι στην Ελλάδα, πρόσθεσε. Καλή πρόταση, έστω και στα όρθια…

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “