Πλήρης α-ΤΑΧΙ-α στις ηλεκτρονικές δηλώσεις

Τη διαφήμιση την ξέρετε. Ο Αντώνης Καφετζόπουλος βγαίνει ξημερώματα από το σπίτι του και πέφτει πάνω στην ουρά εκείνων που περιμένουν να καταθέσουν τη δήλωσή τους στην Εφορία. Και με το γνωστό του χιούμορ τούς ενημερώνει ότι εκείνος δεν είναι κορόιδο και γι’ αυτό έστειλε τη δήλωσή του μέσω Ίντερνετ.

Και ο μεν Καφετζόπουλος μπορεί να πρόλαβε, όχι όμως και οι χιλιάδες φορολογούμενοι που θέλησαν να τον μιμηθούν. Διότι μόλις οι ηλεκτρονικές φορολογικές δηλώσεις έφθασαν τις 300.000, το σύστημα του ΤΑΧΙΣ κατέρρευσε και ένα ακόμη φιάσκο της Δημόσιας Διοίκησης ολοκληρώθηκε. Έτσι και φέτος δεν θα γλιτώσουμε τις ουρές, αφού το τρένο του εκσυγχρονισμού θα αργήσει να περάσει από την Εφορία.

Τουλάχιστον ας ελπίσουμε ότι το τρένο θα περάσει από το υπουργείο Εργασίας, ώστε να προχωρήσει η επίλυση του Ασφαλιστικού. Ο κ. Δ. Ρέππας είναι αισιόδοξος, όχι όμως και η Ν.Δ., στην οποία – ως συνήθως – το ένα τής βρωμάει και το άλλο τής ξινίζει. Πέρυσι, κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι παίρνει πολύ σκληρά μέτρα κατά των εργαζομένων. Φέτος, την καταγγέλλει πως όχι μόνο δεν παίρνει μέτρα, αλλά προχωράει και σε μικροπαροχές. Άβυσσος η ψυχή της… αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ισοπεδωτική αντιπολίτευση που ασκείται τις τελευταίες ημέρες από τον κ. Καραμανλή συνεχίσθηκε και στο εξωτερικό – στη Βαρκελώνη -, όπου βρίσκονται τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο αρχηγός της Ν.Δ. – σαν δύο ξένοι στην ίδια πόλη. Ο κ. Καραμανλής, μάλιστα, δεν έχασε και πάλι την ευκαιρία να επιτεθεί με δριμύτητα στον κ. Σημίτη για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα του ευρωστρατού. Ο Πρωθυπουργός, πάντως, θα θέσει στη σύνοδο με έντονο τρόπο το θέμα του ευρωστρατού, ενώ θα υπεραμυνθεί των προτάσεων της κυβέρνησης για μία «απαλή» αλλαγή στο Ασφαλιστικό. Δεν αποκλείεται δε, να έχει και ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του κ. Ετζεβίτ.

Σε φρούριο, με 8.500 αστυνομικούς, δυνάμεις του Στρατού, της Αεροπορίας και του Ναυτικού, έχει μετατραπεί η Βαρκελώνη λόγω της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέχρι και αντιπυραυλική προστασία υπάρχει. Για να δείτε τι περιμένει τους Θεσσαλονικείς τον Ιούνιο του 2003 (εκεί θα γίνει η Σύνοδος επί ελληνικής προεδρίας), αλλά και τους Αθηναίους τον Αύγουστο του 2004.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “