Καραμανλής: «Έχουμε μια κυβέρνηση που δεν έκανε τίποτα ουσιώδες»

Ολοταχώς προς τον λαϊκισμό οδεύουν ο πρόεδρος και τα ηγετικά στελέχη της Ν.Δ. Σε μια προσπάθεια να ανεβάσουν τους τόνους της αντιπαράθεσης και να ενισχύσουν τη θέση τους ότι υπάρχει ακυβερνησία, καταφεύγουν σε υπερβολές. Χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ. – την ίδια ώρα που συνεδρίαζε το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ – συγκάλεσε σύσκεψη συντονιστών για να επικρίνει με δριμύτητα την κυβέρνηση. «Έχουμε μία κυβέρνηση η οποία δεν έκανε τίποτα ουσιώδες. Ακόμη και ιστορικά, οι κυβερνήσεις που δεν καταγράφηκαν με θετικά χρώματα έχουν κάποιο έργο», είπε ο κ. Κ. Καραμανλής. Και προσέθεσε: «Ποτέ κυβέρνηση δεν ήταν τόσο κοντά και δεν υπηρέτησε τόσο αξιόπιστα τις επιταγές των οργανωμένων συμφερόντων. Και επειδή δεν παράγουν έργο, πολώνουν τεχνητά το κλίμα».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. συνέχισε την τοποθέτησή του μηδενίζοντας το έργο της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής. Στο ίδιο πνεύμα ο κ. Γ. Σουφλιάς ζήτησε να ενταθούν οι πιέσεις, ενώ ο κ. Πρ. Παυλόπουλος είπε ότι στη Βουλή υπάρχει ανυπαρξία κυβερνητικού έργου. Το κλίμα που επικράτησε στη συνεδρίαση μετέφερε ο κ. Θ. Ρουσόπουλος, ο οποίος ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους είπε: «Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι σχεδόν δύο χρόνια μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση είναι φανερό πως δεν έχει κάνει τίποτα από όσα έπρεπε ή θα μπορούσε».

Χθες, πάντως, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, ο οποίος εκφράζει τις απόψεις του προέδρου, άφησε σαφέστατα, για πρώτη φορά, ανοιχτό το παράθυρο να ζητήσει ο κ. Κ. Καραμανλής πρόωρες εκλογές. Όταν ρωτήθηκε σχετικά, απάντησε: «Κάθε πράγμα στον καιρό του. Θα γίνει και αυτό, μη βιάζεστε».

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “