Πόθεν έσχες και πλημμύρες

Η πιο φτωχή πολιτική αρχηγός είναι και φέτος η Αλέκα Παπαρήγα. Ο πιο πλούσιος ο Κώστας Καραμανλής, αλλά και ο Κώστας Σημίτης δεν πάει πίσω.

Όσο για τους υπουργούς και τους βουλευτές; Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω. Υπάρχουν πλούσιοι, μικρομεσαίοι, φτωχοί, «με σκάφηι», «μηχανόβιοι», αλλά και παίκτες της Σοφοκλέους. Κάποιοι μάλιστα όχι μόνο δεν βγήκαν όταν ο δείκτης άρχισε την ελεύθερη πτώση, αλλά μπήκαν σκληρά στο παιχνίδι όπως ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος έπαιξε αέρα δισεκατομμυρίων και έφθασε στο τέλος του 2002 να χάνει 105 εκατομμύρια δραχμές. Βλέπετε, οι κανόνες του τζόγου είναι ίδιοι και για τους πατέρες του Έθνους, οι οποίοι πάντως στην πλειοψηφία τους μάλλον ευημερούν.

Και αν οι βουλευτές ευημερούν, οι Αθηναίοι αντέχουν και αυτό έχει δοκιμασθεί σε όλες τις συνθήκες, με όλους τους δυνατούς συνδυασμούς ταλαιπωρίας. Το νέο τεστ αντοχής ακούει στο όνομα «σκουπίδια με βροχή». Όποιος δεν διέσχισε χθες το πρωί με αυτοκίνητο την Κηφισίας και δεν περπάτησε στους δρόμους γύρω από την Ομόνοια, δεν ξέρει τίποτα για την πόλη που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Και το μαρτύριό μας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μετεωρολόγων και συνδικαλιστών, θα συνεχισθεί μέχρι την Πέμπτη. Τότε θα βελτιωθεί ο καιρός και τότε θα ολοκληρωθεί η αποκομιδή των σκουπιδιών. Κουράγιο, δύο και σήμερα έμειναν.

Πάντως, για τον δήμαρχο της Αθήνας χθες ήταν ημέρα γιορτής. Το κόμμα έγινε ενός έτους και το γεγονός γιορτάστηκε πολλαπλώς με συνεντεύξεις και εκδηλώσεις. Μάλιστα ο κ. Δ. Αβραμόπουλος ζήτησε πρόωρες εκλογές, ενώ το στόμα του έσταζε μέλι όταν είπε για τη Ν.Δ. «το ώριμο φρούτο του ΠΑΣΟΚ που περιμένουν θα το φάνε σάπιο».

Και ενώ η θερμοκρασία άρχισε να πέφτει, το θερμόμετρο της πολιτικής ζωής ακολουθεί αντίθετη πορεία. Στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, σήμερα, ο κ. Κ. Σημίτης θα δώσει το σύνθημα να ανέβουν οι τόνοι καθώς το ΠΑΣΟΚ έχει πάψει να θεωρεί ακίνδυνο αντίπαλο τη Ν.Δ.

Εκλογικά βιβλιάρια, τέλος. Τώρα θα ψηφίζουμε με αριθμούς. Από την 1η Ιουνίου ο καθένας μας θα πάει στον Δήμο που ανήκει για να παραλάβει τον Ειδικο Εκλογικό Αριθμό. Δεν θα γλιτώσετε και πάλι την ταλαιπωρία, αλλά τουλάχιστον θα μπορείτε να ψηφίσετε. Λίγο είναι αυτό;

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “