Ο Ρέππας ανοίγει το Ασφαλιστικό

Επιτέλους, έπειτα από έναν μήνα αντεγκλήσεων και υψηλών τόνων μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, η πολιτική ζωή βρίσκει και πάλι τους κανονικούς ρυθμούς της – χωρίς εκτροπές και υπονομεύσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Ο Πρωθυπουργός αναζητεί επενδύσεις στο Τόκιο, ενώ ο κ. Κ. Καραμανλής προεδρεύει σε συσκέψεις στη Ρηγίλλης περιμένοντας την επόμενη ευκαιρία. Δηλαδή, κάποιο λάθος του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να ασκήσει και εκείνος ξανά καθήκοντα αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έτσι λοιπόν ο κ. Δ. Ρέππας επιχειρεί να εκμεταλλευθεί την καλή συγκυρία και ανοίγει – με κινήσεις αργές και προσεκτικές – τον φάκελο Ασφαλιστικό. Το σχέδιο της κυβέρνησης που αναμένεται να τεθεί σύντομα στο τραπέζι του διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους θυμίζει έντονα τις προτάσεις Γιαννίτση ως προς τη φιλοσοφία (ενιαίο όριο ηλικίας και κοινός τρόπος υπολογισμού συντάξεων), είναι όμως πολύ πιο… λάιτ. Ως γνωστόν, όποιος καεί στον χυλό φυσάει και το γιαούρτι…

Και ενώ κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το τι θα γίνει στον διάλογο για το Ασφαλιστικό, από το κακό στο χειρότερο φαίνεται να προχωράει ο διάλογος ΠΑΣΟΚ – ΣΥΝ για την Κεντροαριστερά. Κάτι το κακό κλίμα μετά το πρόσφατο επεισόδιο στη Βουλή, κάτι ο φόβος των Συνασπιστών μην τους καταπιεί το κυβερνών κόμμα, ήδη οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ μιλούν για αδιέξοδο. Λένε μάλιστα ότι στον Συνασπισμό αναζητούν ήδη τρόπους για να διώξουν μακριά το ποτήριον τούτο, χωρίς όμως να χρεωθούν την αποτυχία της προσέγγισης…

Στο μεταξύ, και αφού ο κ. Κ. Καραμανλής βρίσκεται… εν αναμονή, καθήκοντα αρχηγού άσκησε χθες ο κ. Κ. Μητσοτάκης αφού, όπως λέει ο ίδιος, η Ν.Δ. κάνει αντιπολίτευση με ροδοπέταλα. Ζήτησε με αφορμή της εισαγγελικής έρευνας για τους λογαριασμούς της Μάγιο να ανοίξουν οι λογαριασμοί του ΠΑΣΟΚ. Λες και οι εισαγγελικές έρευνες γίνονται κατ’ αναλογίαν… Για κινήσεις πανικού του επιτίμου μίλησε η Χαριλάου Τρικούπη.

Κατά τα άλλα, ο Γεράσιμος Αρσένης άσκησε κριτική σε κυβέρνηση και κόμμα για την έλλειψη, λέει, εκσυγχρονιστικής πολιτικής από το 2000 και μετά και οι ναύαρχοι που απειλούσαν με παραίτηση λόγω της διαφωνίας Παπαντωνίου – πρώην αρχηγού ΓΕΝ Θεοδωρουλάκη παραμένουν – μέχρι νεωτέρας τουλάχιστον – στις θέσεις τους.

Ο Πρωθυπουργός και ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας βρήκαν τι είναι αυτό που ενώνει τις δύο χώρες. Για όσους δεν το ξέρουν, τους ενώνει η Λευκάδα. Ο εθνικός ποιητής των Χώρας των Χρυσανθέμων γεννήθηκε και έζησε τα πρώτα του χρόνια στο νησί της Επτανήσου και οι Λευκαδίτες τον τιμούν όσο και οι Ιάπωνες. Κατά τα άλλα, ο κ. Κ. Σημίτης έζησε χθες αυτοκρατορικά μεγαλεία. Εκεί να δούνε τα μάτια σας μπάντες, αγήματα και κόκκινα χαλιά…

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “