«Έκαναν πίσω» Σημίτης-Καραμανλής

Αν καταλάβαμε σωστά οι κ.κ. Κ. Σημίτης και Κ. Καραμανλής το Σαββατοκύριακο έκαναν πρόβα εκλογών, προφανώς για να δοκιμάσουν τα πολιτικά μας αντανακλαστικά και την αγωνιστική μας ετοιμότητα.

Μόνο που χρησιμοποίησαν όπλα της περασμένης 15ετίας. Από το 1989 είχαμε να ακούσουμε τόσο… οργισμένες καταγγελίες και από τις δύο πλευρές. Ευτυχώς η πρόβα κράτησε μόνο δύο 24ωρα, γιατί μόλις οι «μονομάχοι» επέστρεψαν στην Αθήνα άρχισαν να κάνουν βήματα προς τα πίσω. Και σαν να μην έφθανε αυτό, άρχισε τώρα ο ένας να ρίχνει στον άλλον το… μπαλάκι για τα περί εκτροπής. Έφτασαν, μάλιστα, να μαλώνουν διά των εκπροσώπων τους για το ποιος μίλησε πρώτος και ποιος αναγκάστηκε να απαντήσει. Λες και έχει μεγάλη σημασία για τον κόσμο ποιος πέταξε το γάντι και ποιος το σήκωσε. Η πραγματικότητα είναι ότι και ο κ. Κ. Σημίτης και ο κ. Κ. Καραμανλής πήγαν πιο πέρα από εκεί που πραγματικά ήθελαν να πάνε, αφού, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, δεν επιθυμούν αυτή την ώρα πρόωρες εκλογές.
Έτσι, όπως όλα δείχνουν, από σήμερα θα πέσουν οι τόνοι, αφού τόσο στη Χαριλάου Τρικούπη όσο και στη Ρηγίλλης αρχίζουν να συνειδητοποιούν το αυτονόητο: ότι από την πόλωση θα βγουν και οι δύο χαμένοι. Θα πάει δηλαδή περίπατο και η γέφυρα προς την Αριστερά του κ. Κ. Λαλιώτη όπως και το άνοιγμα του κ. Κ. Καραμανλή προς το μεσαίο χώρο.

Βαρύ κλίμα δεν επικρατεί, όμως, μόνο στην πολιτική ζωή του τόπου. Επικρατεί και στην οικονομία, καθώς η ύφεση που δείχνει τα δόντια της στις ΗΠΑ και την Ευρώπη μετά την 11η Σεπτεμβρίου έχει αρχίσει να δαγκώνει άγρια και τη χώρα μας. Και υπάρχει πιο περίτρανη απόδειξη επ’ αυτού από τα πενιχρά αποτελέσματα των εκπτώσεων στα εμπορικά μαγαζιά όλης της χώρας;

«Χρυσές δουλειές» θα κάνουν όσοι αποφασίσουν τον Αύγουστο του 2004 να εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα και να νοικιάσουν τα σπίτια τους στους τουρίστες που θα κατακλύσουν την Αθήνα λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων. Τα ενοίκια θα φθάσουν μέχρι και τις 300.000 την ημέρα. Και δεν μιλάμε για 50 και 100 σπίτια. Τουλάχιστον 18.000 – από δυάρια μέχρι βίλες- θα χρειαστούν για τις ανάγκες της φιλοξενίας.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “