Ανήσυχη η κυβέρνηση, αντεπιτίθεται με τα φρουτάκια

Τι κακό κι αυτό. Μέχρι να πουν στην κυβέρνηση δόξα τω Θεώ, αναφωνούν βόηθα Παναγιά…

Σαν μην έφταναν τα τόσα μέτωπα που είναι ανοιχτά εδώ και καιρό, σαν να μην έφταναν τα φρουτάκια, τα οποία ξαφνικά έγιναν το μείζον πρόβλημα της πολιτικής ζωής, ήρθαν και οι ποινικές διώξεις εναντίον του κ. Σ. Κόκκαλη για να ολοκληρωθεί το παζλ. Ο μεγαλύτερος εχθρός ωστόσο της κυβέρνησης αυτή την ώρα είναι η φημολογία η οποία βαραίνει κάθε μέρα όλο και περισσότερο το πολιτικό κλίμα, σπρώχνοντας το Χρηματιστήριο – παρά τις όποιες παρεμβάσεις – να κάνει κι αυτό βουτιές.
Σε μια συνηθισμένη ημέρα, μια φήμη για να κάνει τον γύρο της Αθήνας και να επιστρέψει πίσω ως «είδηση» στον άνθρωπο που πρώτος τη διακίνησε, χρειάζεται μερικές ώρες. Τα τελευταία 24ωρα η ταχύτητα της διακίνησης των φημών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Πολιτικοί, δημοσιογράφοι και παράγοντες του δημόσιου βίου, κολλημένοι στα κινητά τους, διαδίδουν και ακούνε τις νέες φήμες με ταχύτητα αστραπής. Από σενάρια για διώξεις και άλλων επιχειρηματιών έως φήμες για αποκαλύψεις εμπλοκής νέων πολιτικών ονομάτων στον παράνομο τζόγο είναι τα μόνα θέματα που δείχνουν να απασχολούν τον δημόσιο βίο.

Σήμερα πάντως η κυβέρνηση κάνει το πρώτο σημαντικό βήμα στο θέμα του παράνομου τζόγου. Ρίχνει τα φρουτάκια στις χωματερές. Και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου, καθώς η Κυβερνητική Επιτροπή αποφασίζει να μαζευτούν τα μηχανήματα τυχερών παιχνιδιών και θεσμοθετεί ποινές-σοκ για όσους επιχειρήσουν να μη σεβαστούν την απαγόρευση. Πάντως, τόσο στην κυβέρνηση (όπως έδειξε χθεσινή θυελλώδης σύσκεψη υπό τον κ. Σκανδαλίδη) όσο και στη Ρηγίλλης υπάρχει πληθώρα απόψεων για το θέμα. Άλλοι συμφωνούν με την πλήρη απαγόρευση και άλλοι ζητούν αυστηρότερο ελεγχο. Ο κ. Σημίτης, πάντως, παρά το ότι για κάποια στιγμή χθες φάνηκε να τάσσεται με τους δεύτερους, τελικά – λόγω και του γενικότερου κλίματος – συμφώνησε με τους πρώτους. Εξ ου και η απαγόρευση…

Και επειδή κάθε κόμμα έχει τα προβλήματά του, νέος πονοκέφαλος προέκυψε και στο ΚΚΕ. Ο άλλοτε ισχυρός εκπρόσωπος Τύπου, έμπιστος της κ. Α. Παπαρήγα και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής κ. Μάκης Κοψίδης, παραιτήθηκε από το κόμμα κατηγορώντας την ηγετική ομάδα για αντιδημοκρατική λειτουργία. Τι απάντησε ο Περισσός; Τον κατηγόρησε για «ανταγωνιστική» συμπεριφορά…

Η καλή είδηση της ημέρας αφορά στους ανυπότακτους που ζουν στο εξωτερικό. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να τους χορηγήσει ελληνικά διαβατήρια ώστε να πάψουν να διαβιούν παράνομα στην αλλοδαπή. Αυτό βέβαια σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι αίρεται και το αδίκημα της ανυποταξίας. Με το που θα πατήσουν το πόδι τους στην Ελλάδα, θα κληθούν να υπηρετήσουν τη θητεία τους.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “