ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. σε κούρσα δημοπρασίας

Ούτε το 1989 δεν έζησε η Αριστερά τέτοιες δόξες. Είναι η πολύφερνη νύφη που πλέον ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. όχι απλώς την ορέγονται κρυφά αλλά την φλερτάρουν φανερά.

Ο Κώστας Λαλιώτης και ο Κώστας Καραμανλής αυτό το Σαββατοκύριακο μπήκαν στην κούρσα δημοπρασίας με γενναίες προσφορές. Ο πρώτος προσέφερε κυβερνητική συνεργασία και ο δεύτερος θέσεις και αξιώματα. Προς το παρόν πάντως φαίνεται να πλειοδοτεί ο κ. Κ. Λαλιώτης, μολονότι ο κ. Ν. Κωνσταντόπουλος… φαίνεται να έστειλε το προξενιό πίσω. Διαμήνυσε στη Χαριλάου Τρικούπη ότι δεν θα γίνει ούτε «κοκκινοσκουφίτσα» ούτε «ναυαγοσώστης». Στη Ρηγίλλης μιλούν για «πάθημα» του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και τρίβουν τα χέρια τους. Φαίνεται, πάντως, να ξεχνούν τη ρήση του ιδρυτή του κόμματός τους, ο οποίος έλεγε ότι στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται…
Δηλαδή, αν σωστά καταλάβαμε, η προεκλογική περίοδος για τις δημοτικές έχει αρχίσει και ας λέει ο Χρήστος Παπουτσής ότι απλώς βρίσκεται στην προθέρμανση και ας λέει επισήμως η Ρηγίλλης ότι η υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη θα ανακοινωθεί σε 20 ημέρες.

Πάντως, στοιχηματίζουμε ότι σύντομα ουδείς θα συζητά για τους δήμους καθώς τον επόμενο μήνα ο Δημήτρης Ρέππας καταθέτει την πρότασή του για το Ασφαλιστικό. Το δυσάρεστο: οι προτάσεις Ρέππα θα θίγουν εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους Το ευχάριστο: οι όποιες ρυθμίσεις αποφασισθούν έπειτα από διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς, μεταφέρονται για μετά το 2008. Κι ώς τότε βλέπουμε…

Προς το παρόν μπορούν να χαίρονται όσοι παίρνουν αναβολή από τον Στρατό για λόγους μεταπτυχιακών σπουδών, καθώς θα έχουν μεγάλη άνεση χρόνου μέχρι να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Αλλά το υπουργείο Άμυνας υπόσχεται καλύτερες ημέρες και για τους ανυπότακτους άνω των 45. Φυσικά με το… αζημίωτο.

Όσοι παίξατε – παίξατε, θα μπορούσε να είναι το μήνυμα προς πολιτικούς και απλούς πολίτες που τους αρέσει το… παιχνίδι με τα «φρουτάκια». Σε λίγο θα αρχίσει το… φρουτοκυνηγητό αφού η κυβέρνηση φαίνεται διατεθειμένη να μαζέψει όλα τα μηχανάκια τυχερών παιχνιδιών που λειτουργούν εκτός καζίνων – όπως επισημαίνει ο υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαπας σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ»

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “