Θα δοθούν 6 τηλεοπτικές άδειες

Οριστικοποιούνται οι τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας που θα χορηγηθούν εντός του 2002. Παράλληλα, στo σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Τύπου εισηγείται να ισχύσει ασυμβίβαστο για την ανάθεση δημοσίων έργων σε όσους κατέχουν πάνω από 5% μετοχών σε ΜΜΕ.

Μόλις χθες, κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου της Ν.Δ., ο Κ. Καραμανλής… ανακάλυψε τη διαφθορά
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο σχετικό νομοσχέδιο που παρουσιάζει σήμερα ο υπουργός Τύπου υπάρχουν διατάξεις που αποτρέπουν τον έλεγχο των Μέσων Ενημέρωσης από προμηθευτές του Δημοσίου ακόμη και μέσω παρένθετων προσώπων (συγγενών και οικονομικά εξαρτημένων).

Κατά τις ίδιες πληροφορίες το Υπουργικό Συμβούλιο θα αποφασίσει να δοθούν εντός του έτους οι άδειες λειτουργίας των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών. Όπως έγινε επίσης γνωστό στις 27 και 28 Φεβρουαρίου θα συνέλθει το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο για να καθορίσει τους κώδικες δεοντολογίας.

Εν τω μεταξύ σκληρή γλώσσα εναντίον της κυβέρνησης για τη διαφθορά στο Δημόσιο χρησιμοποίησε ο κ. Κ. Καραμανλής αλλά και τα κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. στη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος. Ο κ. Κ. Καραμανλής τόνισε με έμφαση ότι «η διαφθορά έφθασε στο μεδούλι της δημόσιας ζωής» και ανέφερε ως κύριες αιτίες αυτού του φαινομένου την αναξιοκρατία, τον κομματισμό και την ατιμωρησία στον δημόσιο τομέα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου κ. Θ. Ρουσόπουλος, μεταφέροντας το κλίμα που επικράτησε στη συνεδρίαση, δήλωσε πως «είναι κοινή διαπίστωση ότι με ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και κυρίως των κυβερνήσεων του κ. Σημίτη η διαφθορά αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο πρόβλήμα του τόπου».

Με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τα ΜΜΕ, στο Πολιτικό Συμβούλιο της Ν.Δ. έγινε εκτενής αναφορά για την κατάσταση που επικρατεί στα μέσα ενημέρωσης της χώρας. Ο κ. Π. Παυλόπουλος, ο οποίος μαζί με τον κ. Β. Πολύδωρα ήταν οι βασικοί εισηγητές, δήλωσε πως το κόμμα του «δεσμεύεται ως κυβέρνηση να ψηφίσει αμέσως στη Βουλή όλες τις προτάσεις του νόμου που έχει κατά καιρούς καταθέσει για τη διαφάνεια ιδίως στα ΜΜΕ και στον τομέα ανάθεσης των συμβάσεων δημοσίων έργων, προμηθειών και παροχής υπηρεσιών». Επίσης ο κ. Γ. Σουφλιάς πρότεινε στον κ. Κ. Καραμανλή να συναντηθεί με όλους τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ και να τους ενημερώσει για τις θέσεις του κόμματος στον τρόπο λειτουργίας των Μέσων Ενημέρωσης.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “