Κάνει τον Κ. Καραμανλή να ζηλεύει

Πρέπει να παραδεχθούμε ότι στο ΠΑΣΟΚ έχουν ένα μοναδικό ταλέντο: Είναι άσοι στην αντιπολίτευση. Ιδιαίτερα όταν αντιπολιτεύονται τον εαυτό τους δεν τους πιάνει κανείς.

Ο κ. Κ. Καραμανλής προφανώς θα ζηλεύει πολύ τον αντιπολιτευτικό λόγο του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος εδώ και πέντε ημέρες ανακαλύπτει διαρκώς την Αμερική στα θολά νερά του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Και ακόμη περισσότερο ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα ζηλεύει τον κ. Κ. Σημίτη, ο οποίος χθες στη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής δεν… χάρισε κάστανα σ’ αυτούς που κυβερνούν τη χώρα και άσκησε δριμεία κριτική για τη διαφθορά στον δημόσιο τομέα.
Πάντως, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, από σήμερα – αφού ο κ. Κ. Καραμανλής, επιτέλους, επέστρεψε στο γραφείο του και αναλαμβάνει τα καθήκοντα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης – το ΠΑΣΟΚ ξαναγίνεται κυβέρνηση και θα πάρει μέτρα για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, ενώ θα βάλει τάξη στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Να φανταστείτε ότι μέσα σε 10 μέρες μπορεί και να δημοσιοποιήσει το σχέδιο νόμου για τον περιορισμό του παράνομου τζόγου.

Έτσι, αρκετοί βουλευτές, προφανώς μην μπορώντας τα κατανοήσουν ποιος είναι κυβέρνηση και ποιος αντιπολίτευση στη χώρα, αποφάσισαν να ρίξουν τις διαχωριστικές ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ στη Ν.Δ. και να συγκροτήσουν διακομματική κίνηση. Αυτές τις ημέρες συντάσσουν πυρετωδώς «μανιφέστο ρήξης» 60 σελίδων παρακαλώ όχι μόνο για τα εθνικά θέματα αλλά και για την παιδεία, την οικονομία, τον πολιτισμό και την Ολυμπιάδα. Το ερώτημα που απασχολεί τώρα τους πρωταγωνιστές του εγχειρήματος είναι αν η κίνησή τους θα ονομάζεται «Παύλος Μελάς ή Νίκος Ζορμπάς». Ελπίζουμε ότι οι βουλευτές σύντομα θα ξεπεράσουν… τον σκόπελο της ονομασίας.

Κατά τα άλλα ο Συνασπισμός έχει χρόνια να ζήσει τέτοιες μεγαλειώδεις στιγμές. Είναι η «πολύφερνη νύφη» της πολιτικής ζωής. ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. φλερτάρουν πιεστικά το κόμμα της Πλατείας Κουμουνδούρου έχοντας και οι δυο – σε πρώτη φάση τουλάχιστον – τα μάτια τους στραμμένα στις δημοτικές εκλογές. Προς το παρόν η Χαριλάου Τρικούπη φαίνεται να νικά τη Ρηγίλλης στα σημεία.

Στο μέτωπο των αγροτικών κινητοποιήσεων πάντως τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δύσκολα, αφού οι αγρότες ετοιμάζονται να έρθουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα. Προφανώς ο κ. Αθ. Νασίκας θα φροντίσει να διαδηλώσουν στη Ρηγίλλης, αφού, όπως είπαμε, αυτές τις ημέρες το ΠΑΣΟΚ ασκεί καθήκοντα αντιπολίτευσης.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “