Ελπίζει στα... λάθη τους

Έτσι αποφεύγει να αναλάβει πρωτοβουλίες και να αναδείξει θέματα, διότι πιστεύει ότι στη σημερινή πολιτική συγκυρία λειτουργεί όσο ποτέ άλλοτε η λογική τού «ώριμου φρούτου».

Την τακτική που εφαρμόζει αυτή την περίοδο αποκάλυψε χθες. Στη συνέντευξη που παραχώρησε προς τους ξένους ανταποκριτές απέφυγε οποιαδήποτε μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό. Η κριτική ήταν σε χαμηλούς τόνους και οι διατυπώσεις του προσεκτικές. Οι απαντήσεις του στα ερωτήματα που δέχθηκε ήταν ουσιαστικά επανάληψη ομιλιών και δηλώσεών του της τελευταίας περιόδου. Με δυο λόγια, δεν… βγήκαν ειδήσεις.

Για τις δημοτικές

Μόνη εξαίρεση, όσα είπε όταν ρωτήθηκε αν δεσμεύεται ότι οι βουλευτές που θα είναι υποψήφιοι δήμαρχοι θα εξαντλήσουν την τετραετία τους στους δήμους ή τις νομαρχίες στις οποίες θα εκλεγούν. «Ένα κόμμα το οποίο όχι απλώς σέβεται την Αυτοδιοίκηση, ένα κόμμα που για την Ελλάδα του αύριο έχει κάνει σημαία του και προτεραιότητά του τη συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και τους θεσμούς των τοπικών κοινωνιών, είναι βέβαιο ότι δεν κάνει πολιτικά παιχνίδια με την Αυτοδιοίκηση. Είναι ξεκάθαρο αυτό», δήλωσε.

Αίσθηση προκάλεσε επίσης και η απάντηση του κ. Κ. Καραμανλή όταν ρωτήθηκε αν πράγματι θα επιθυμούσε να είναι υποψήφια για τον Δήμο της Αθήνας η κ. Ντόρα Μπακογιάννη και αν υπάρχει περίπτωση να την αποτρέψει. «Η κ. Μπακογιάννη», είπε, «είναι από τα κορυφαία στελέχη του κόμματος και βεβαίως μπορεί να υπηρετήσει και τον τόπο και την παράταξη απ’ όλες τις θέσεις. Το βέβαιο πάντως είναι ότι διερευνώνται οι απόψεις όλων των στελεχών και τις τελικές αποφάσεις τις παίρνει το κόμμα».

Η τελική απόφαση

Ορισμένα στελέχη της Ν.Δ., στο περιθώριο της συνέντευξης, έσπευσαν να σχολιάσουν ότι με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά επιχείρησε να δεσμεύσει την κ. Ντ. Μπακογιάννη πως αν γίνει δήμαρχος Αθηναίων σημαίνει ότι θα μείνει τέσσερα χρόνια στην Πλατεία Κοτζιά, ενώ παράλληλα της έστειλε μήνυμα πως εκείνος θα λάβει την τελική απόφαση.

Πάντως, οι συνεργάτες τής πρώην υπουργού δηλώνουν ότι η κ. Ντόρα Μπακογιάννη δεν ενοχλήθηκε, διότι ο κ. Κ. Καραμανλής είπε το αυτονόητο. Ότι δηλαδή την τελική απόφαση θα λάβει το κόμμα. Τέλος, ο κ. Κ. Καραμανλής επανέλαβε την πεποίθησή του ότι το κόμμα του θα κερδίσει τις εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν και υποστήριξε πως δεν φοβάται ακόμη και αν στο ΠΑΣΟΚ είναι πρόεδρος ο κ. Γ. Παπανδρέου.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “